Afbeelding

Dit zijn nou leuke teamuitjes zonder reistijd!

14 september 2023 om 11:23 Partnercontent

Een teamuitje is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Waarom dit is? De hoofdoorzaak is toch wel de mindere betrokkenheid van personeel bij het bedrijf. Dit komt onder andere door het vele thuis en hybride werken. Mensen treffen elkaar niet meer automatisch bij de koffieautomaat en daardoor is de sociale cohesie een stuk minder. Het regelmatig organiseren van bedrijfsevenementen is dan ook belangrijk. Wat je doen moet doen? In dit blog lees je over leuke teamuitjes zonder noemenswaardige reistijd. 

Het belang van een uitje

Dat personeel de hele week gezamenlijk uitkijkt naar de vrijdagmiddagborrel is niet meer het geval. Mensen komen hier ook niet meer speciaal voor naar kantoor en daardoor is deze borrel behoorlijk aan populariteit aan het verliezen. Toch is het wel belangrijk om te blijven investeren in leuke, informele momenten van een team. Niet alleen omdat mensen dit simpelweg leuk en gezellig vinden, vooral omdat het daarmee ook de onderlinge band versterkt en zo ook de betrokkenheid bij een bedrijf.  En dat is belangrijk om tot goede resultaten te komen! 

Het perfecte uitje

Goed om te weten is dat het voor veel werknemers er een drempel kan zijn wanneer zij een bedrijfsuitje moeten bezoeken wat ver weg is. Door de afname van woon-werkverkeer is het ook steeds minder gebruikelijk om een auto te hebben. Het kan voor mensen dan vervelend zijn wanneer een teamuitje ver weg is. Daarom is een uitje organiseren in de regio een top idee. Wat leuke uitjes zijn bij ons in de omgeving? De keuze is reuze! Een sportief teamuitje wordt door veel jonge werknemers ontzettend omarmd. Werken mensen bij jou veel in teams maar kennen ze elkaar eigenlijk helemaal niet zo goed? Ga dan voor een golfdate als teamuitje. Daar kunnen mensen lekker samen golfen en is het een perfect moment om elkaar echt goed te leren kennen. Ontzettend leuk en verrassend, en uiteraard ook nog eens gezond. 

 Kortom, gezien de huidige arbeidsmarkt is investeren in personeel belangrijker dan ooit. Je zult zien dat je werknemers langer blijven hangen en ook tevredener hun werk doen. Wanneer jij uitstraalt dat je bedrijfsuitjes met de nodige zorg en aandacht samenstelt, straal je als werkgever uit dat het in ieder geval niet aan jou ligt wanneer een werknemer niet lekker in zijn of haar vel zit. En dat wil iedere werkgever. Alvast veel plezier gewenst bij het volgende teamuitje! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie