Afbeelding
Foto: Pixabay

Is het tijd voor een nieuwe baan? Check het hier

23 mei 2023 om 07:52 Partnercontent

Twijfelen over je toekomst is helemaal niet vreemd. Dat heeft vrijwel ieder werkend persoon weleens. Vroeger werkten mensen lang voor dezelfde baas. Tegenwoordig wordt er echter steeds meer aan jobhoppen gedaan. Nu ben je natuurlijk geen jobhopper als je iedere vijf jaar van baan verwisselt. Dat is zelfs goed voor je ontwikkeling én voor je motivatie. Hoe weet je nu of het voor jou tijd is om van baan te veranderen? Als je deze vijf vragen met ‘ja’ beantwoordt kun je je bureau alvast gaan opruimen.

Ben je chagrijnig op je werk?

Als je vol goede moed in de auto of op de fiets stapt, maar je hebt na je eerste kopje koffie alweer een donderwolk boven je hoofd, dan gaat er iets niet goed. Een keer kan dat natuurlijk gebeuren, bijvoorbeeld als de deal waar je op zat te azen niet doorgaat. Wordt het echter structureel, dan is het de hoogste tijd om wat anders te gaan doen. Een voordeel is dat er al jarenlang een groot aanbod vacatures is. Gezien de vergrijzing zal dat zeker niet minder worden. Voor jou een mooie kans om te gaan doen wat je echt leuk vindt. Ben je bijvoorbeeld dol op schoenen? Wie weet vind je tussen de Nike vacatures de baan van je dromen.

Roep je altijd dat je in de hoofdstad wilt wonen?

Dan ben je niet de enige hoor. Amstelveen is natuurlijk prima om te wonen en je zit zo in Amsterdam. Maar het is anders dan wanneer je in de aangename drukte van de hoofdstad zit. Een van de andere grote steden kan natuurlijk ook. Wil je bijvoorbeeld het strand combineren met de drukte van een stad? Dan is Den Haag ideaal. Kijk eens naar de Aegon vacatures. Aegon zit zowel in Amsterdam als in Den Haag, waardoor je kunt pendelen tussen twee grote steden.

Kijk je hele dagen op vacaturesites?

Dat is ook al een teken. Waarom zou je immers naar vacatures kijken als het niet in je achterhoofd zit om over te stappen naar een andere baan? Houd er wel rekening mee dat je leidinggevende niet ineens achter je staat. Niet iedere manager is er even blij mee als een teamlid naar vacatures zit te kijken. Aan de andere kant is dat ook een goed teken, het wil namelijk zeggen dat je gewaardeerd wordt.

Heb je vaak nachtmerries over je werk?

Dan gaat er iets niet goed. Nachtmerries over je werk kunnen duiden op te veel stress. Het kan echter ook een teken zijn dat het de hoogste tijd is voor een andere baan. Als je goed in je vel zit, heb je de nacht niet nodig om je werkdag te verwerken.

Vind je dat je meer moet verdienen?

Je werkt niet alleen voor het geld, maar het is wel een belangrijke factor. Als je vindt dat je weinig verdient, kun je om opslag blijven vragen. Of je gaat op zoek naar een beter betaalde baan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie