Afbeelding
Foto: Israel Andrade via Unsplash

5 Tips om jouw kantoor een make-over te geven

7 april 2023 om 07:27 Partnercontent

Is het tijd om jouw kantoor eens goed onderhanden te nemen? Verouderde meubels, een versleten vloer, afbladderende verf? Misschien is het bij jou nog niet eens zó erg, maar toch is het belangrijk om je onderneming fris, modern én comfortabel te houden. In dit artikel vertellen we je hoe je dit het beste aan kunt pakken.

1. Maak een afspraak met een professional

De beste stap die je kunt nemen is een afspraak maken met een professional. Dan weet je zeker dat een en ander echt goed gebeurt en kun je de komende jaren trots naar je kantoor kijken. Het zal jou en je onderneming goed doen! Een goede partij die je kunt benaderen is Havic. Maak een afspraak of ga langs bij hun showroom voor kantoormeubilair. De adviseurs van Havic denken met je mee en maken zelfs tekeningen op maat. Zo ben je ervan verzekerd dat je een optimale indeling én de beste, ergonomisch verantwoorde kantoormeubelen krijgt.

2. Nieuwe vloer

Een van de snelste en meest effectieve manieren om een ruimte een boost te geven, is het leggen van een nieuwe vloer. Je kunt mooie, innovatieve meubels neerzetten, maar als de vloer verouderd of versleten is, ziet het er nog steeds niet goed uit. Kies voor een sterke vloer met een rustige kleur. Een PVC vloer is bijvoorbeeld een voor de hand liggende keuze voor kantoorvloeren. Het is gemaakt van een zeer sterk soort kunststof die slijtvast is, weinig onderhoud vraagt en lang meegaat. Bovendien zijn deze vloeren verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en patronen, zoals houtdessins, zandsteen of graniet.

3. Muren verven

Een nieuwe lik verf op de muren doet eveneens wonderen. Je kunt natuurlijk gaan voor standaard wit, maar ook een andere tint is erg mooi. Blauw is bijvoorbeeld een goede keuze. Het staat chique en zakelijk én werkt bevorderend voor de concentratie. Daarnaast kun je ook kiezen voor een combinatie van kleuren. Zo doen mokka en petrol het erg goed samen. Verder is het erg mooi om met kleuraccenten te werken. Maak bijvoorbeeld de basiskleur mokka en dan een stuk muur achter de coffeecorner in petrol. Een grote plant bij de scheidingslijn en je hebt een prachtig geheel! Naast verf kun je ook denken aan (akoestisch) behang en wandpanelen. Met wandpanelen kun je een soort indeling maken in de ruimte, zonder die echt te scheiden. Akoestische wandpanelen zijn een ideale en moderne wandbekleding, waarmee je de akoestiek van de ruimte enorm verbetert.

4. Planten en kunst

Planten en kunst zijn onmisbare accessoires voor kantoor. Daarbij kun je het beste kiezen voor enkele grote exemplaren. Enkele eyecatchers doen het namelijk beter dan een heleboel kleine kunstwerken of plantjes. Het wordt dan al snel druk en rommelig. Kies voor planten die tegen een stootje kunnen, zoals de ficus elastica, met het mooie, grote, glimmende blad. Ook de monstera en de fatsia japonica (vingerplant) doen het erg goed. Voor wat betreft kunstwerken voor aan de muur kies je het best enkele werken die mooi passen qua kleur een stijl. Wanneer er ook nog een extra binding is met je bedrijf maakt dit het nog specialer. Een trendy alternatief voor kunstwerken zijn muurstickers of -schilderingen. Het is een budgetvriendelijke en slimme manier om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten.

5. Fijne voorzieningen zoals een koffieapparaat

De laatste tip die we hebben voor het creëren van een moderne werkplek is het investeren in fijne voorzieningen zoals koffiezetapparaten of minikoelkasten. Een apparaat dat echt lekkere koffie maakt en waar je thee kunt zetten van goede merken, zal door je personeel heel erg gewaardeerd worden. Andere zaken waar zij erg blij mee zullen zijn, zijn bijvoorbeeld een minikoelkast, geavanceerd kantoormeubilair (zit-stabureau en ergonomische stoelen), geluiddichte verdelers, etc. Verder zou je ook een kantoorkeuken kunnen overwegen. Deze is nog uitgebreider en, net als in de privésfeer thuis, het bruisende hart van de ruimte. Daar komt men samen om even wat zaken te bespreken tijdens een kop koffie of broodje. Hoe dan ook, werknemers zullen zich gewaardeerd voelen wanneer werkgevers investeren in kwaliteitsapparatuur en -producten die hun leven gemakkelijker maken.

Wanneer je kantoor modern en innovatief is, maakt dit een enorm verschil voor je onderneming. Een  professioneel ontworpen ruimte moet de sfeer van je bedrijf weerspiegelen en zorgen dat werknemers zich er prettig voelen en maken dat klanten zich welkom en gerespecteerd voelen. Zo’n kantoor geeft je onderneming een adequate en kundige uitstraling!  Het zal waarschijnlijk enige tijd in beslag nemen, maar zodra het klaar is, zullen alle betrokkenen zeker waarderen hoeveel levendiger en productiever hun werkruimte is geworden!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie