Afbeelding
Foto Pexels

Tips om je tuin klaar te maken voor de zonnige dagen

16 maart 2023 om 07:25 Partnercontent

De heerlijke warme dagen komen er weer aan en dat betekent dat het de hoogste tijd is om de tuin klaar te maken voor deze zonnige maanden. Hieronder volgen enkele tips om je te helpen de tuin op te frissen en klaar te maken voor de lente en de zomer. 

#1. Opruimen en schoonmaken

Allereerst is het belangrijk om je tuin helemaal op te ruimen en schoon te maken. Verwijder alle takken en bladeren en afval dat op de grond ligt. Haal ook het onkruid weg, zodat je voorkomt dat het zich verspreid over de tuin. Tip: plan hier zeker een hele dag voor in, omdat het meer tijd gaat kosten dan je wellicht zou verwachten.

#2. Het planten

Nu de grond schoon is, is het tijd om te beginnen met het planten van verschillende plantsoorten. Kies planten die geschikt zijn voor het seizoen en de omgeving waarin je tuin zich bevindt. Zorg ervoor dat je de planten op de juiste afstand van elkaar plant, zodat ze voldoende ruimte hebben om te groeien. Houd ook rekening met de juiste hoeveelheid water die je de planten geeft. De meeste planten kun je het beste één keer per week water geven, maar het hangt ook af van de weersomstandigheden.

#3. Tijd om te relaxen

Wanneer de heerlijke dagen eraan komen is een tuin waarin je kunt ontspannen geen overbodige luxe. Verwen jezelf en haal een jacuzzi in je tuin! Hier kun je lekker in ontspannen na een dag hard werken of even je hoofd leeg maken in je eentje, met je partner of gezellig met een vriend of vriendin. Een jacuzzi kopen kan echter wel een prijzige aanschaf zijn, maar wat een goed alternatief is, is een opblaas jacuzzi. Ideaal, want op die manier kun je de jacuzzi overal in je tuin neerzetten en ook weer gemakkelijk opbergen.

#4. Lounge plek

Om nog even door te gaan op de ‘relax mode’: zorg ook voor een comfortabele lounge plek in de tuin. Maak een mooie zithoek waar je kunt lezen, uitrusten en met vrienden kan zitten. Dit is niet alleen erg gezellig, maar het maakt je tuin ook helemaal af. Wil jij helemaal uitpakken? Haal een barbecue en een opzetzwembad en geef een tuinfeestje! Op die manier heb je gegarandeerd een leuke avond.

#5. Kleur in de tuin

Bloemen zijn een geweldige manier om kleur toe te voegen aan je tuin. Kies bloemen in verschillende kleuren en zet ze op verschillende plekken in je tuin. Je kunt ook potten met bloemen neerzetten om wat extra kleur toe te voegen.

Er zijn dus verschillende manieren om je tuin klaar te maken voor de warme dagen. Heel veel succes!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie