Afbeelding
Foto: Freepik

Kleine duurzame innovaties als bedrijf met groot effect

13 maart 2023 om 16:40 Partnercontent

Verduurzamen, we horen het vandaag de dag overal terug. Op zowel de particuliere- als zakelijke markt. Als bedrijf kun je dan ook niet meer níet met duurzaamheid bezig zijn. Je zult hierin moeten investeren en maatregelen treffen. Van zonnepanelen op het dak tot elektrische auto’s, alles kan bijdragen aan het beperken van de foodprint van jouw bedrijf. Van klein tot groot. Als bedrijf heb je toch een soort van voorbeeldfunctie en tevens rekenen klanten vandaag de dag je ook af op je duurzaamheid en de bewustwording daaromtrent. Welke kleine stappen je als bedrijf kunt zetten wat een grote impact heeft? Dat lees je in dit blog.

Goed verpakt

Er is de afgelopen jaren een toenemende belangstelling voor verpakkingsmateriaal en de verspilling daarvan. Komkommers in plastic in de supermarkt is gelukkig echt een no-go geworden, helaas zijn er nog vele andere producten wél met veel te veel plastic omhult. Als bedrijf is dit plasticbeleid dan ook iets om bewust keuzes in te maken. Kies voor duurzame draagtassen, maar ook meer kleine zaken zoals gripzakken zijn tegenwoordig in duurzame variant verkrijgbaar. Kortom, let op je verpakking en laat dit weg waar mogelijk of vervang het door een duurzame variant. 

Werkmodus

Na een tijd van verplicht thuiswerken zijn we toch weer massaal naar kantoor getrokken. Files zijn weer terug van weggeweest en ook in de trein zitten we hutjemutje op elkaar. Als werkgever kun je echter qua duurzaamheid meters maken door soepel te zijn in hybride werken. Dit scheelt enorm qua uitstoot en op termijn kun je dan ook een kleiner pand betreden. Een win-win besparing.

Eerlijke koffie

Nog iets kleins met een groot effect, is bewustwording van de soort koffie die er geschonken wordt en de andere lekkernijen die worden geserveerd. Het gebruik van herbruikbare bekers is een aanrader. Geef je personeel er één bij het kerstpakket en je zult zien dat ze het direct beginnen te gebruiken. Een duurzame investering die zich op termijn zeker terugbetaalt in de vorm van veel minder troep en afval. 

Kortom, het zijn niet de grote CEO’s en bedrijven die alleen impact kunnen maken. Ook de kleine beetjes helpen, het is een cliché maar ook in dit geval zeker waar. Investeer op ieder front en zorg ook dat je bijdraagt aan de bewustwording van personeel. Alleen samen kunnen we duurzaamheid echt tot een essentieel thema maken. Zowel werknemers als klanten zullen deze initiatieven zeker omarmen en kunnen waarderen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie