Afbeelding
Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Je auto schoon laten maken terwijl je aan het werk bent

26 januari 2023 om 09:19 Partnercontent

Het reinigen van de auto is een van de klussen die vaak lang blijft liggen. Wanneer heb jij het interieur van je voertuig voor het laatst schoongemaakt? Dit kan makkelijker! Je auto schoonmaken in Amsterdam doe je tijdens kantoortijd, door hier een externe partij voor in te schakelen. Terwijl jij je uren op kantoor maakt, wordt je auto grondig gereinigd aan de binnen- en buitenkant. Zo stap je aan het eind van de werkdag in een schone auto. Niet alleen is het hygiënisch een schone auto te hebben; ook is het beter voor de auto zelf. Een goed onderhouden waslaag helpt bijvoorbeeld corrosie tegen te gaan. Niet alleen kun je een partij voor het reinigen van de auto naar kantoor laten komen; men komt ook bij je thuis. Nog makkelijker! 

Schoonmaken van een auto bestaat uit verschillende stappen  

Bij het schoonmaken van een auto moeten over het algemeen verschillende stappen doorlopen worden. Denk aan het in de shampoo zetten van de auto, om het vuil en de oude waslaag te verwijderen. Vervolgens het poetsen en wassen van het voertuig. Belangrijk hierbij is het meenemen van de velgen en bijvoorbeeld de grille aan de voorzijde van het voertuig; het zijn de details die opvallen als je ze vergeet. Vervolgens start je met het waxen en eventueel polijsten van de auto. De binnenzijde van de auto reinig je met een stofzuiger en bijvoorbeeld een kleine blazer op basis van luchtdruk. Zo spuit je het vuil op lastig te bereiken plekken in het dashboard weg. De fijnste vormen van vuil verwijder je met een kwastje of bijvoorbeeld een kleine borstel. Pas wanneer al deze stappen doorlopen zijn, is de auto volledig gereinigd. Doorloop jij ze allemaal, of kies je voor een ritje door de wasstraat? 

Duurzaamheid steeds belangrijker bij het wassen van auto’s

Los van het feit dat het periodiek wassen van een auto veel tijd kost, speelt ook duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Gemiddeld verbruik je al snel zo’n 175 tot 200 liter water bij een rit door de autowasstraat. Een alternatief is het gebruik van een wasbox, waarbij het verbruik al iets lager ligt: zo’n 75 tot 100 liter water per keer. Er zijn inmiddels partijen die waterloos wassen, waarbij gebruik wordt gemaakt van biologisch afbreekbare producten. Bang voor krassen op je auto hoef je hierbij niet te zijn. Een hele duurzame keuze! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie