Afbeelding
Foto: Grando.nl

Een nieuwe badkamer kies je maar één keer

12 december 2022 om 10:28 Partnercontent

Een nieuwe badkamer is geen aanschaf die je ieder jaar of iedere paar jaar doet. Het is daarom belangrijk dat je direct de juiste keuzes maakt. Maar hoe kies je uit al die schitterende badkamers precies die badkamer die past bij jou en je gezin? Dat lijkt een onmogelijke opgave. Wanneer je dit probleem stapje voor stapje tackelt, kun je er echter op vertrouwen dat ook jij straks de badkamer van je dromen hebt.

Stap 1: bepaal je budget

Een badkamer kan heel veel geld kosten. Je kunt het echt zo gek maken als je zelf wilt. Toch is het belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel geld jij maximaal wilt uitgeven aan de badkamer. Hou er rekening mee dat het dan niet alleen gaat om de tegels, het sanitair en de accessoires, ook de werkmensen zullen betaald moeten worden.

Stap 2: bepaal wat onmisbaar is

Deze stap is, zeker wanneer je met meer mensen een beslissing moet nemen, een lastige. De één staat erop dat er een bad in de badkamer komt, de ander wil per se een ruime inloopdouche. De zaken die in iedere badkamer onmisbaar zijn, zijn de volgende:

  • tegels voor op de vloer
  • tegels voor op de muren
  • verwarming
  • een wastafel
  • opbergruimte
  • een douche en/of bad
  • (een toilet)

Het toilet staat tussen haakjes omdat dat ook nog wel eens op een andere plek in huis is gesitueerd.

Stap 3: teken je droombadkamer

Heb je bepaald wat écht niet mag ontbreken in jouw droombadkamer? Dan kun je de badkamer gaan tekenen. Dit werkt het best als je de badkamer eerst “leeg” tekent in de juiste afmetingen. Wil je de complete badkamer niet alleen vernieuwen, maar ook het sanitair verplaatsen? Dan heeft dat wat meer voeten in aarde.

Stap 4: ga naar de showroom

De leukste stap tot nu toe, je gaat naar de showroom van Grando, bijvoorbeeld in Hoofddorp, en je gaat daar eerst eens rustig bekijken wat jij mooi vindt. Loop een rondje langs alle mooie badkamers die er te zien zijn en doe inspiratie op. Dan ga je zitten met één van de adviseurs en spreken jullie samen alle mogelijkheden door. Je krijgt dan een 3D-tekening mee waarop je precies kunt zien wat er is afgesproken en hoe je badkamer eruit komt te zien.

Stap 5: de nieuwe badkamer

Wil je de badkamer ook laten plaatsen door Grando? Dat kan! Door de jarenlange ervaring van de monteurs en de adviseurs komt dat altijd weer goed. Het oude materiaal wordt afgevoerd, leidingen worden verlegd en alles wordt keurig geplaatst en afgewerkt. Voor je het weet heb jij een spiksplinternieuwe badkamer waar je weer jaren mee toe kunt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie