Afbeelding
Foto Unsplash

Wat is BHV en waarom is het belangrijk?

23 november 2022 om 13:49 Partnercontent

Je hebt vast wel eens van BHV (Bedrijfshulpverlening) gehoord, maar je weet misschien niet wat het is, of waarom het zo belangrijk is om een BHV-certificaat te hebben. Hier volgt een kort overzicht van wat BHV is en enkele voordelen van het hebben van een certificaat.

Wat is BHV?

In het kort komt het erop neer dat werknemers zich moeten bekwamen in het verlenen van eerste hulp, het ontruimen van een gebouw en het hanteren van brandbestrijdingsmiddelen.Tijdens een BHV-cursus leer je alles over hoe je moet omgaan met noodsituaties. 

Voor wie is BHV bedoeld?

De BHV-cursus is een cursus die bedoeld is voor mensen die willen leren omgaan met noodsituaties op het werk. De cursus leert je hoe je veelvoorkomende noodsituaties kunt herkennen en ermee om kunt gaan, en behandelt ook eerste hulp procedures. 

De cursus bestaat uit twee delen: het eerste deel is gebaseerd op de theorie en het tweede deel is praktisch. Je moet beide delen voltooien om jouw certificaat te behalen. Zodra je voor het examen bent geslaagd, mag je de titel “BHV-gecertificeerd” voeren.

Als je dus op zoek bent naar een cursus die je leert omgaan met noodsituaties op de werkvloer, dan is de BHV-certificering een goede keuze. De cursus is beschikbaar bij verschillende opleidingscentra in het hele land, en hij is ook online te volgen.

Waar kan ik mijn BHV-certificering behalen?

Je kunt je BHV-certificering op veel verschillende plaatsen behalen, zowel fysiek als online. Wanneer je graag met een grote groep samen alles over BHV leert, past een fysieke cursus goed bij jou. Wil je liever vanuit huis de cursus volgen? Dan raden we een online versie aan. Ook wanneer het tijd is voor je BHV-herhaling, kun je deze gewoon online volgen! 

Wat zijn de voordelen van een BHV-certificering?

Laten we het hebben over de voordelen van een BHV-certificering. 

  • Het meest voor de hand liggende voordeel is dat je aan de wet voldoet. Maar dat is nog maar het begin; 
  • Een BHV-certificering betekent ook dat je op de hoogte bent van de laatste veiligheidsrichtlijnen en -procedures. Je weet hoe je een noodsituatie moet aanpakken en je bent voorbereid op elke situatie die zich voordoet. Dit kan het verschil maken in een crisissituatie; 
  • Verder zorg je natuurlijk voor een fijne en veilige werksfeer. Wanneer je collega’s weten dat er iemand met de juiste kennis aanwezig is op de werkvloer, voelen ze zich veiliger; 
  • Als laatste maak je de werkplek natuurlijk veiliger. Stel er gebeurt een ongeluk, dan weet jij hoe je moet reageren en hoe je jouw collega kan helpen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een brand op de werkplek. Je weet wat je moet doen en helpt je collega’s om veilig en ongedeerd het gebouw uit te komen. 
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie