Afbeelding
Foto Unsplash

Dit zijn de voordelen van een vakantie in Nederland!

10 november 2022 om 08:20 Partnercontent

Omdat Nederlanders de meerderheid van de populatie uitmaken in campers, bungalowparken en pretparken, maken de kinderen daar vanzelf vrienden. Zelfs het klimaat is bekend! De uitgestrekte kustlijn van Nederland langs de Noordzee is een factor in hoe aangenaam het zeeklimaat is. De invloed van de zee weerhoudt ons van extreme hitte of kou.

Wat maakt Nederland nog meer ideaal als vakantie locatie?

De adembenemende landschappen van Nederland, waaronder bossen, meren, stranden, duinen en heuvels, kun je te voet of per fiets verkennen. In Nederland is er voor elk wat wils, want er zijn zoveel eetgelegenheden, themaparken, dierentuinen en musea!

Over musea gesproken: het historische Rijksmuseum in Amsterdam onderging een lange make-over, maar de heropening in zorgde voor een culturele heropleving in Nederland. Er zijn zoveel interessante culturele locaties om te bezoeken, of het nu gaat om het bekijken van historische kunst in prachtige oude musea of het onderzoeken van nieuwe media in experimentele settings.

Er zijn nog honderden musea in het hele land, naast de ruwweg 80 musea in Amsterdam!

Waar anders in de wereld kun je je vergapen aan de echte creaties van Rembrandt, Vermeer en Van Gogh, voordat je een wandeling maakt door de straten en omgevingen die als hun inspiratiebron dienden? De grote Nederlandse meesters zijn onvergelijkbaar dichtbij! Maak dus gebruik van de gelegenheid om de locaties te bezoeken waar deze meesterwerken werden gemaakt. Het is algemeen bekend dat Nederland een toevluchtsoord is voor mensen die gepassioneerd zijn door kunst. Nederland herbergt meer dan 438 musea en een aantal van de meest gerenommeerde en bekwame kunstenaars uit de geschiedenis. De meeste van deze galeries zijn te vinden in Amsterdam, de hoofdstad van het land en waar het Van Gogh Museum staat, het grootste museum van het land.

Nederlanders zijn enorm vriendelijk!

Blijf je dit jaar in Nederland? Dan zul je vast wat buitenlanders tegenkomen die ook op vakantie gaan naar Nederland. Nederland wordt vaak genoemd als een van de landen met de hoogste levensstandaard ter wereld. En als gevolg daarvan ervaren de inwoners een algemeen gevoel van geluk. Dat heb je niet altijd als je naar het buitenland gaat voor een vakantie.

Nederland is een welvarend land met een gevarieerde bevolking en een prachtig landschap. Of je nu kiest voor een luxe vakantiepark Nederland of een camping met een tentje.

Nederland staat bekend om de mooie kust

Het staat ook bekend om zijn prachtige kust, waar je absoluut eens geweest moet zijn. Witte zandstranden met kleine en grote golven, helder water en zuivere lucht zijn langs de Nederlandse kust te vinden. Je kunt er ’s zomers vliegeren, langs de kust wandelen of vanaf het zand naar de zonsondergang kijken. De drie dichtstbijzijnde steden, Den Haag, Rotterdam en het bekende Amsterdam, hebben allemaal huizen aan het strand en winkels voor toeristen.

In de zomer kan het tegenwoordig ook heerlijk warm worden in ons land. Daarom is verkoeling zoeken dan ook een héérlijke activiteit. Daarom raden we aan om eens een waterpark in Nederland te bezoeken. Vermaak je, samen met de kinderen, heel de dag in het water, op de glijbanen en geniet van de zon.

Elk jaar trekt een recordaantal buitenlandse studenten en jonge professionals naar Nederland

Waardoor het een van ‘s werelds meest gewilde locaties voor expats is. En of je je nu aangetrokken voelt tot het energieke nachtleven van het bloeiende Rotterdam of de eeuwenoude schoonheid van Utrecht en zijn charmante grachten, je zult ontdekken dat de Nederlandse steden allemaal de kenmerkende, verleidelijke Nederlandse manier van leven delen.

Ook is Nederland een schoon en georganiseerd land

Er is een aantal wetten ingesteld om ervoor te zorgen dat alles en iedereen aan de regels voldoet. Er zijn bijvoorbeeld veel rigide afvalvoorschriften. Het goed georganiseerde Nederlandse openbaar vervoer biedt snelle, betrouwbare manieren om van het ene uiteinde van de stad (of zelfs het land) naar het andere uiteinde te reizen. De OV-chipkaart wordt bij alle soorten vervoer als betaalmiddel geaccepteerd. Je kunt snel tegoeden op de kaart laden bij automaten in de metrostations en op andere plaatsen in de stad. Ook kun je 40% besparen op treinreizen door de kaart te gebruiken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie