Afbeelding
Foto door Max Vakhtbovych

De laatste trends op het gebied van tuinen!

27 oktober 2022 om 11:03 Partnercontent

Het volgen van trends wordt steeds belangrijker voor tuinen en interieurs. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends die ervoor zorgen dat de tuin er weer helemaal anders uit komt te zien. Het wordt de laatste jaren steeds belangrijker om ook de tuin goed in te delen. Zo zien we steeds vaker in Nederland een terrasoverkapping die leuk ingedeeld wordt. Wil jij ook je terras in de tuin goed aan kunnen kleden? Lees dan vooral deze laatste trends voor de tuin!

Hoe wordt jouw tuin beleefd?

Doordat het steeds warmer wordt op aarde, gaan we ook steeds meer tijd buiten spenderen. Deze tijd wordt onder andere veel op het terras besteed. Dit is een van de trends die we steeds meer zien in Nederland. Omdat we meer tijd buiten besteden, worden ook andere activiteiten steeds populairder. Zo gaat bijvoorbeeld tegenwoordig iedereen barbecueën als het warmer wordt buiten. Een goede barbecue kan dan ook zeker niet onderbreken onder je douglas overkapping! Als je goed wilt kunnen genieten van een heerlijke barbecue, moet je terras hier wel goed voor ingericht zijn. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een grote barbecue die je gemakkelijk bij het terras neer kunt zetten. Op deze manier kun je namelijk tijdens het bakken nog steeds deel uitmaken van de gesprekken.

Heb je nog geen overkapping?

Omdat we steeds meer tijd in de tuin door gaan brengen, wil je er natuurlijk ook goed op voorbereid zijn. Een overkapping is daarom tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse achtertuin. Het regent in Nederland namelijk nog steeds erg veel. Ondanks dat het op sommige dagen wel warm is, komt er toch onverwachts een regenbuitje langs. Door een overkapping in de tuin te plaatsen, zijn deze kleine regenbuitjes helemaal niet meer erg. Je zit zelf met al je spullen altijd droog. Daarnaast ben je met een goede overkapping ook nog eens beschermt tegen de felle zon. Tot slot zorgt de overkapping er ook nog eens voor dat de warmte bewaard blijft voor als je in de avonden nog steeds buiten wilt plaatsnemen.


Bloemen en planten kunnen niet ontbreken

Naast dat er veel gebeurd met het terras in de tuin, kunnen de bloemen en de planten natuurlijk niet vergeten worden. De bloemen en planten zijn voor Nederlandse tuinen namelijk nog steeds enorm belangrijk! Waar vroeger een tuin voornamelijk nog bestond uit enkel bloemen en planten, is dit tegenwoordig niet meer het geval. Wel zien we nog steeds veel groen terugkomen in de tuin. Het is tegenwoordig een trend om er zo creatief mogelijk mee om te gaan. Zo wordt bijvoorbeeld de schutting vervangen door een haagplant en zien we steeds vaker bloemen terugkomen op verschillende plekken. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om een bloembak te maken die je op wieltjes plaatst. Dit zorgt ervoor dat je de bloemen gemakkelijk op andere plekken in de tuin kunt neerzetten.

Behandel je tuin als je interieur

Omdat we steeds vaker tijd doorbrengen buiten, is het een trend om de tuin te behandelen als het interieur. Dit wil zeggen dat er een stijl gekozen wordt waarin de tuin wordt ingericht. Als je bijvoorbeeld een modern interieur hebt, is het vaak zo dat deze stijl doorgetrokken wordt in de tuin. Er wordt dan bijvoorbeeld veel kunst toegevoegd aan de tuin. Ook het terras onder de overkapping wordt goed aangepakt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de tuinmeubels passen bij de interieurstijl die je binnen hanteert. Op deze manier wordt je interieur binnen en je stijl onder de overkapping een mooi geheel!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie