Afbeelding
Foto door Kelly via Pexels

Dit is hoe je kunt besparen op je motorverzekering

14 oktober 2022 om 13:07 Partnercontent

Je hebt het hoogstwaarschijnlijk al gemerkt, maar alles in het land wordt duurder. Van een plak kaas voor op je boterham tot de benzine voor in je motor. Nederland is massaal op zoek naar mogelijkheden om te bezuinigen. Je kunt bezuinigen op veel dingen, denk hierbij aan je boodschappen, gasrekening en uitstapjes. Maar er zijn ook dingen waar je op kunt bezuinigen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Heb je bijvoorbeeld een motor? Dan kun je bezuinigen op je motorverzekering. Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel.

Laat je motor in de winter staan

Tijdens de wintermaanden is het weer vaak niet optimaal om een eropuit te gaan met de motor. De dagen die geschikt zijn om motor te rijden wegen niet op tegen de slechte dagen. Wat veel motorrijders daarom doen, is de motor in de winterstalling zetten tot het weer aangenamer wordt. Hiermee bespaar je sowieso al op benzinekosten, maar je kunt nóg meer besparen. Wist je dat meerdere verzekeraars een winterstop regeling aanbieden? Bij deze regeling mag er gedurende een bepaalde periode (vaak van december tot maart) niet gereden worden met de motor. De motor is dan niet verzekerd voor alles wat met de openbare weg te maken heeft. Andere dekkingen lopen wel door, zoals je casco- of allrisk verzekering. Hiermee bespaar je al gemakkelijk 10% op je motorverzekering. 

Vergelijk je motorverzekering

Verzekeringspremies veranderen per jaar, soms valt het ene jaar gunstiger uit dan het andere jaar. Je kunt daarom het beste jaarlijks je motorverzekering vergelijken. Mocht je al jaren bij dezelfde verzekeraar zitten, kan het zijn dat je onnodig te veel betaalt. Dit is zonde, want op jaarbasis kun je een hoop geld besparen. Verzekeraars mogen vrij hun tarieven bepalen en daarbij ook kortingen toekennen. Het is dus verstandig om op een vergelijkingssite, zoals vergelijkdirect, zo nu en dan te kijken of je dezelfde verzekering goedkoper kunt afsluiten. Zo bespaar je veel euro’s door een paar eenvoudige clicks. 

Verhoog je eigen risico

In vrijwel alle verzekeringen zit een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat de verzekerde zelf moet betalen. Hiermee probeert een verzekeraar bewustwording te creëren bij de motorrijder om niet roekeloos te gaan rijden. Bij een eigen risico geldt, hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie is. Je kunt vaak zelf aangeven hoe hoog je je eigen risico wilt instellen. Rijd je bijna geen schade met je motor? Dan is het verstandig om je eigen risico hoger te zetten. Hiermee bespaar je veel geld per maand doordat je premie lager is. Onthoud wel dat wanneer je eigen risico hoger is en je hebt schade, het bedrag dat je moet betalen ook meer zal zijn. Een verzekeraar springt dan namelijk later bij, omdat je eigen risico hoger is. 

Koppel je schadevrije jaren

Heb je al jaren een auto en heb je sinds kort een motor aangeschaft? Dan kun je het aantal schadevrije jaren van je auto, koppelen aan je motorverzekering. Je kunt een ‘tweedegezinsautoregeling’ afsluiten. Maar in plaats van een tweede auto, koppel je je motor aan deze regeling. Je motor maakt dan gebruik van de schadevrije jaren van je auto. Schadevrije jaren hebben veel invloed op je premie, hoe meer schadevrije jaren hoe lager de premie. Het kan dus veel schelen als je de verzekeringen van je motor en auto koppelt. 

Dit zijn een aantal manieren om te besparen op je motorverzekering. We hopen je hiermee wat handige tips te hebben gegeven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie