Afbeelding
Foto Pexels

Stookverbod, maar toch genieten van een open haard gevoel?

29 september 2022 om 10:28 Partnercontent

Een landelijk stookverbod is er nog niet, maar iedere gemeente mag zelf beslissen of ze een stookverbod invoert. Dit verbod is ontstaan doordat steeds meer mensen een eigen houtkachel bezitten. Wanneer deze open haard brandt, komt er veel vuile uitstoot vrij. Bij een windstille dag of in het stookseizoen (winter), blijft veel van deze uitstoot hangen. Dat is nadelig voor de gezondheid. Wil je toch graag een open haard gevoel, ondanks het stookverbod in jouw regio? Lees hier de voordelen van een elektrische sfeerhaard

Elektrische sfeerhaard als alternatief

Een elektrische haard draait, zoals de naam al zegt, op elektriciteit in plaats van op hout. Hierdoor is er ook geen vuile uitstoot, wat beter is voor zowel de mens als de natuur. Wist je dat een echte open haard meer CO2 uitstoot dan een diesel auto? Je kunt je vast wel voorstellen dat dat niet zo goed voor je gezondheid is. Niet alle uitstoot vindt namelijk een weg naar buiten. Een deel van de fijnstof blijft in je huis hangen, waardoor je daar veel van binnenkrijgt. Een elektrische haard stoot niks uit, waardoor het veel beter is voor je gezondheid. En zo’n haard heeft nog meer voordelen:

Eenvoudige installatie

Een elektrische haard hang je op waar je wilt. Het enige dat je nodig hebt, is een stopcontact. Je sluit de haard aan, hangt hem op waar je wil en dat is het. Daarom is het ook mogelijk om de haard te verplaatsen als je dat wilt. Hang hem in je slaapkamer of in je woonkamer voor dat echte open haard gevoel. 

Geen brandgevaar

Bij een echte open haard heb je natuurlijk een echt vlammenspel dat behoorlijk heet wordt. Met kleine kinderen en/of huisdieren kan een open haard daarom gevaarlijk zijn. Je moet ze de hele tijd in de gaten houden en goed in de buurt blijven. Bij een elektrische sfeerhaard heb je dit probleem niet. De haard wordt namelijk niet heet, waardoor niemand zich eraan kan branden en je ook geen brandgevaar hebt. 

Onderhoudsarm

Een elektrische sfeerhaard hoef je, in tegenstelling tot een echte open haard, niet te onderhouden. Waar je bij een elektrische haard continu een voorraad hout moet hebben, is dit niet nodig bij een elektrische haard. 

Doet niet af voor een echte open haard

De meeste sfeerhaarden van tegenwoordig lijken net op een echte open haard. Met het levensechte vlammenspel, het knisperende geluid van brandend hout en de warmte die eraf komt; een elektrische haard doet echt niet onder voor een normale open haard.  

Zelfs met een stookverbod kun je genieten van de sferen van een open haard. Als je voor een elektrische haard kiest, zit je zeker goed. Hang hem op waar je wilt en geniet van het realistische vlameffect. Door de vele opties is er altijd wel een sfeerhaard die bij jou past. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie