Afbeelding
Photo by Jelmer Assink on Unsplash

Hoe blijf je fit in het najaar? 3 tips!

Partnercontent

De zomervakantie zit er weer voor alle regio’s op. Mensen gaan weer massaal naar hun werk en school. Het einde van de zomervakantie betekent niet alleen dat we ons weer opmaken voor een nieuw jaar werken en studeren, maar ook dat de zomer nu echt ten einde gaat lopen. Je zou het misschien niet zeggen met het mooie weer waar we de afgelopen tijd op zijn getrakteerd, maar de herfst staat echt alweer voor de deur. Dat betekent niet alleen dat het weer binnenkort een stuk onvoorspelbaarder zal worden, maar ook dat het een stuk lastiger wordt om naar buiten te gaan en te blijven bewegen.

Elk jaar vormt dit weer een mogelijke dreiging voor een terugval in de winter. De hele zomer gaat het goed om lekker buiten te trainen en in de winter heb je geen zin meer om die bank af te komen en beweeg je veel te weinig. Het gevolg is dat je niet alleen minder goed in je vel zal gaan zitten, maar ook dat je volgend voorjaar weer helemaal opnieuw kan beginnen. Wil je dat dit jaar echt voorkomen? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Fit blijven in het najaar kan écht. Met de volgende 3 tips wordt dat al een stuk gemakkelijker.

1. De sportschool

Ga op zoek naar een sportschool in Haarlem of misschien zelfs wel eentje dichter in de buurt. Het grote voordeel van de grootste namen in de wereld van sportscholen is dat er op vrijwel elke hoek wel eentje te vinden is. Hierdoor is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Misschien kies je er zelfs wel voor om je in te schrijven bij een sportschool in de buurt van je werk. Zo kan je uit het werk gelijk door of voor het werk nog even een uurtje trainen.

Een sportschool is de ideale plek om ook in het najaar en de winter fit te blijven. Hier train je altijd overdekt dus is het weer geen enkel excuus meer. En bij heel slecht weer is het zelfs geoorloofd om even snel met de auto op en neer te rijden. Hoe fijn is dat?

2. Volg thuis online workouts

De corona crisis heeft er mede voor gezorgd dat steeds meer mensen vanuit huis zijn gaan sporten. Dit heeft ook enkele mooie online video’s opgeleverd. Bijvoorbeeld van ervaren sportinstructeurs die met behulp van hun online instructiefilmpjes mensen ook thuis in beweging proberen te krijgen. Vaak heb je niet meer nodig dan een sportmat om de oefeningen op te doen. Dit is niet alleen een hele goedkope oplossing, maar het bespaart je ook nog eens veel tijd. Zo vind je altijd wel een vrij moment waarop je even een sessie kunt uitvoeren. ‘Geen tijd’ is dus voortaan geen excuus meer.

3. Ga vaker naar buiten

Het najaar hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je helemaal niet meer naar buiten kunt. Ook tijdens het najaar genieten we soms van heel fraai weer. Misschien niet zo warm als we gewend zijn, maar met de juiste kleding is dit prima te doen.

Wist je dat veel mensen in de late winter kampen met een vitaminetekort door een gebrek aan buitenlucht? Hierdoor voel je je minder fit en zelfs een beetje lusteloos. Daardoor ontstaat elk jaar opnieuw een vicieuze cirkel van te weinig buiten komen en daardoor te weinig bewegen en je nóg lustelozer gaan voelen. We ontwaken vervolgens pas in de lente. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Probeer eigenlijk elke dag een momentje van buitenzijn te creëren. Bijvoorbeeld om even snel een boodschap te doen of een keer de fiets in plaats van de auto naar het werk te nemen. 

advertentie
advertentie