Afbeelding
Shutterstock

Vraag naar loodgieters is groot in Nederland

Partnercontent

In Nederland is de werkloosheid momenteel historisch laag. Het aantal beschikbare vacatures in verschillende branches is veel groter, dan het aantal werkzoekenden. Daarbij veroorzaken werkzoekenden met een baan, denk aan mensen die promotie willen maken of niet langer tevreden zijn over hun huidige werkgever, een nieuwe vacante functie. Op deze manier lost het probleem zich niet op, maar wordt het verschoven naar een andere werkgever. Een voorbeeld van een functie waar momenteel veel vraag naar is: die van een loodgieter in Amstelveen of bijvoorbeeld Amsterdam. Om de zorgen over de huizenmarkt enigszins te kunnen verminderen wordt er op verschillende plekken in Nederland druk gebouwd. De hulp van een loodgieter is hierbij onmisbaar, waardoor organisaties voortdurend op zoek zijn naar nieuwe arbeidskrachten met een afgeronde opleiding tot loodgieter.

Kans op verstoppingen neemt toe in de herfstperiode 

Het was de afgelopen maanden zeer droog in Nederland. Daarbij kozen veel Nederlanders voor een vakantie in het buitenland. Het maakt dat de kans op verstoppingen in woningen traditioneel wat kleiner is in de zomerperiode. Nu de herfst voor de deur staat neemt de kans echter toe. Men zit vaker binnen en houdt de goten rondom de woning niet voldoende in de gaten. De goot vult zich gedurende deze periode met bladeren. Op het moment dat het blad met het regenwater in de regenpijp stroomt, kan dit het begin vormen van een verstopping. De hulp van een loodgieter in Amsterdam of bijvoorbeeld Utrecht is noodzakelijk om het probleem te kunnen verhelpen.

Maak de goten schoon en gebruik een bladvanger 

Om de kans op een dergelijke situatie te verkleinen raden loodgieters huishoudens aan de goten regelmatig schoon te maken. Kijk af en toe eens door het dakraam, om te controleren hoeveel blad er in de goot ligt. Naast het schoonmaken van de goten is het verstandig om te kiezen voor het gebruik van een bladvanger. Deze kan men over de regenpijp plaatsen, waarmee voorkomen wordt dat er grote hoeveelheden bladeren richting de afvoer stromen. Pas op, als de bladvanger niet vaak genoeg geleegd wordt is de kans groot dat de goten overstromen.

Onderhoud aan de cv-ketel vereist in het najaar

Huishoudens wil er zeker van zijn dat zij er de komende wintermaanden warm bijzitten in huis. Die zekerheid heeft men alleen, door de cv-ketel periodiek te laten onderhouden. De maanden voorafgaand aan de herfst en winter lenen zich hier goed voor. Het zorgt echter wel voor een toenemende druk op loodgietersbedrijven, wat verklaart dat de vraag naar vakmensen binnen deze branche nog altijd zeer hoog is. De verwachting is dat de grote vraag aan blijft houden. Immers, in de winterperiode moeten problemen met oude of slecht onderhouden cv-ketels worden opgelost.

advertentie
advertentie