Afbeelding

Overstappen op led verlichting voor de werkplaats? Het is nu het juiste moment

Partnercontent

Bent u ondernemer of staat u aan het hoofd van een organisatie? Er zijn tal van redenen waarom u er goed aan doet om over te stappen op duurzame led verlichting. Met deze lichtbron bespaart u bijvoorbeeld op energie en dat is voordelig voor uw portemonnee. Maar led verlichting brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Led heeft een langere levensduur dan uitgefaseerde lichtbronnen zoals halogeenlampen en gloeilampen, die meestal een levensduur hebben van 2.000 uur. Een led lichtbron heeft een gemiddelde levensduur van maar liefst 50.000 uur. Verder kan dit type verlichting tegen een stootje omdat led geen gloeidraad heeft. 

Wilt u ook verduurzamen binnen uw bedrijf en besparen op kosten door te investeren in led licht? Lees dan nog even verder, want in dit artikel belichten we diverse soorten duurzame led verlichting voor de werkplaats en andere ruimtes.

Wat zijn de voordelen van investeren in duurzame led verlichting voor de werkplaats? 

  • Led licht geeft direct vol licht en hoeft niet op te warmen; 
  • Led verlichting is eenvoudig te combineren met slimme technieken;
  • Led heeft geen ultraviolette of infrarode straling waardoor er geen sprake is van verkleuring; 
  • Led licht heeft een lagere warmteafgifte; 
  • Led verlichting trilt niet; 
  • De investering in led is vaak snel terugverdiend; 
  • Led licht heeft een langere levensduur;
  • Led verlichting kan tegen een stootje;
  • Led levert geen chemisch afval op; 
  • Led verlichting is beter voor het milieu. 

Hoe kunt u conventionele lichtbronnen vervangen door led? 

Als u wilt besparen op energiekosten kunt u dat onder andere doen door de tl-verlichting in een bestaande lichtlijn te vervangen door een retro led lamp. Retroled is gebaseerd op de bestaande principes van led verlichting en is een relatief nieuwe innovatie. Het aanpassen van een bestaand armatuur werkt gemakkelijk dankzij het kliksysteem en een retro led lamp heeft een zeer hoge lichtefficiëntie van 160 lumen per Watt. De kans is groot dat uw bestaande armaturen nog van goede kwaliteit zijn op het moment dat u conventionele lichtbronnen wilt vervangen door werkplaatsverlichting met led. Het zou zonde zijn om deze armaturen te verwijderen. Daarom biedt een retro led lamp zowel milieutechnisch als prijstechnisch gezien een prima oplossing. Verder kunt u met retro led lampen natuurlijk ook flink op energiekosten besparen. 

Hoeveel energie kunt u besparen door tl verlichting te vervangen door led? 

Maakt u binnen uw bedrijf gebruik van tl verlichting als algemene verlichting in werkruimtes of om daglicht te simuleren? Led tl verlichting biedt een perfect alternatief voor deze uitgefaseerde lichtbron. Doordat tl verlichting met led in bestaande armaturen past, een hoge lichtopbrengst heeft en is voorzien van een aluminium behuizing, is tl led verlichting zeer geschikt om toe te passen in bedrijfsruimten. Bovendien kunt u tl buizen één op één vervangen door led tl verlichting en dat maakt het nog aantrekkelijker om te investeren in deze verantwoorde lichtbron. Daarbij komt dat u er maar liefst 40 tot 65 procent op energiekosten mee kunt besparen. Wanneer stapt u over op duurzame led verlichting voor de werkplaats?

advertentie
advertentie