Afbeelding
Foto Unsplash

Het belang van een BHV-certificaat

Partnercontent

Als zich een noodsituatie voordoet, wil je volledig voorbereid zijn om deze veilig en efficiënt aan te pakken. Dat is waar een BHV-certificaat om de hoek komt kijken. Het geeft je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om elk soort noodsituatie op het werk aan te pakken.In dit artikel gaan we in op het belang van een BHV-certificaat en hoe je er een kunt behalen.

Wat is een BHV-certificaat?

Heb je wel eens van een BHV-certificaat gehoord? Het is een certificaat dat aantoont dat je de basisprincipes van bedrijfshulpverlening beheerst. Een BHV-certificaat is belangrijk omdat het je laat zien dat je kunt omgaan met een onverwachte situatie. Denk maar aan alles wat er kan gebeuren: van brand tot een grote technische storing.

Als werkgever ben je verplicht om minimaal één persoon met een BHV-certificaat in dienst te hebben. Maar het is ook verstandig om je werknemers te certificeren, omdat ze dan weten wat ze moeten doen in geval van een calamiteit.

Waarom is het belangrijk om een BHV-certificaat te hebben?

Waarom is een BHV-certificaat zo belangrijk? Omdat het de veiligheid op de werkvloer bevordert. Een goede reden om je werknemers de mogelijkheid te bieden om een BHV-certificaat te halen, is omdat ze dan weten wat ze moeten doen in noodsituaties.

Een certificaat is geld waard, en het kan je werknemers ook helpen bij hun loopbaanontwikkeling. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het de veiligheid op de werkvloer bevordert.

Hoe kan ik een BHV-diploma halen?

Heb je altijd al willen weten hoe je een BHV-diploma kan halen? Nou, dat is heel simpel. Je kan een cursus volgen bij een erkende opleider.

Deze cursus duurt gemiddeld drie dagen, en bestaat uit theorie en praktijklessen. Je leert onder andere hoe je moet handelen in noodsituaties en hoe je een merk kunt blussen. Na het volgen van deze cursus ontvang je het BHV-diploma. 

Hoe vaak moet ik mijn BHV-diploma vernieuwen?

Misschien vraag je je af hoe vaak je jouw BHV-diploma moet verlengen. Jouw BHV-certificaat is 1 jaar geldig. Als werkgever is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je personeel up-to-date is met hun BHV-opleiding. En als werknemer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van je certificering. Zo weet je dat je voorbereid bent op elke mogelijke noodsituatie.

Hoe verleng ik mijn BHV-certificaat?

Wil je jouw BHV-certificaat verlengen? Dan moet je een BHV-herhalingscursus volgen. Dit kun je bij veel verschillende opleiders doen. Volg je de herhaling het liefst thuis? Ga dan voor de BHV online herhaling. Tijdens deze online herhaling kun je op je gemak alles doornemen. Deze herhaling wordt jaarlijks voorzien van nieuwe onderwerpen, zodat je ieder jaar weer nieuwe dingen leert. Zo leer je elk jaar weer bij en worden belangrijke onderwerpen zoals ontruiming, AED en reanimatie opgefrist. 

Wanneer je de herhaling hebt afgerond, ontvang je weer een BHV-certificaat dat 1 jaar geldig is. Volg na een jaar weer een herhalingscursus om een erkende BHV’er te blijven! 

advertentie
advertentie