Afbeelding
Foto Unsplash

Zo vind je de rijschool die bij jou past

11 augustus 2022 om 12:44 Partnercontent

Ga je binnenkort starten met rijlessen? Dan is je goal natuurlijk om je rijbewijs te halen. Het belangrijkste om je doel te behalen is het vinden van de juiste rijschool. Eentje die bij jou én jouw behoeften past. Nu is er tegenwoordig veel keuze en zie je door het bos de bomen niet meer. Hoe vind je de rijschool die bij jou past? Wij geven je tips!

Tip 1: Lees de reviews

Een tip die niet vaak genoeg benoemt kan worden: reviews zijn key. Een beetje research doet wonderen, want ervaringen van gebruikers zeggen natuurlijk meer dan eigen content op de website van een rijschool in Nederland. Je kunt hierbij ook gelijk makkelijk scannen op onderdelen die jij belangrijk vindt. Denk aan het karakter van de lesgever, het type lesgeven, de omgeving waar je voornamelijk zal lessen etc. 

Tip 2: Hoe goed doet een rijschool het nou echt?

Niet iedereen plaatst een review, het is dus niet altijd even duidelijk hoe goed een rijschool nou echt is. Wil je weten hoe groot het slagingspercentage van een rijschool is? Dan kun je dit checken via de rijschool zoeker van het CBR. Hier zie je het slagingspercentage van de afgelopen 4 kwartalen. Let op: bekijk ook het aantal examens, zodat je een eerlijke indicatie krijgt.

Tip 3: Zoek contact met de rijscholen

Dit doe je om aan te voelen of er een match is. Neemt de desbetreffende rijschool in Amsterdam de tijd om een gesprek met je voeren? En zijn ze überhaupt goed bereikbaar? Belangrijke vragen om met ‘ja’ af te vinken voor je een keuze maakt. Het is een groot pluspunt als een rijschool echt naar jou luistert en een lesplan op maat maakt, in plaats van het standaard verkooppraatje.

Tip 4: Een uitgeschreven prijsopgave

Het is belangrijk om de afgesproken bedragen op papier te hebben, zodat je hierop kunt terugvallen. Daarnaast geeft het je extra tijd om er rustig naar te kijken en na te denken over het aanbod. Geen druk vanuit de rijschool en je hoeft niet mee te schrijven tijdens het telefoontje. Zijn er onduidelijkheden naar aanleiding van de prijsopgave? Neem dan gewoon weer contact op met de rijschool. Voorkom dat er verborgen kosten zijn die niet duidelijk worden weergegeven. Laat indien nodig een aangepaste prijsopgave sturen en ga niet zomaar akkoord met mondelinge afspraken.

Tip 5: Maak duidelijke afspraken

Ook dit wil je graag zwart wit hebben. Vraag dus op de rijschool de besproken afspraken meeneemt in de e-mail met de prijsopgave. Denk aan informatie over uitval lessen. Dit kan komen vanuit de lesgever of vanuit jou door bijvoorbeeld ziekte of vakantie. Krijg je deze les dan vergoed of kan deze verplaatst worden? En wat gebeurt er als je het toch niet naar je zin hebt bij deze rijschool? Kun je geld terug krijgen of ben je gebonden? Vraag hier expliciet naar, want iedere rijschool is anders, maar staan er vaak wel voor open om te onderhandelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie