Afbeelding
Photo by Brett Jordan on Unsplash

Scooter rijden in Amstelveen? Vermijd deze straten!

Partnercontent

Als je in Amstelveen op je bromscooter of snorscooter stapt dan is het goed om te weten op welke plekken je welkom bent met je scooter. Je mag lang niet op alle plekken rijden met je brommende tweewieler. Er wordt vaak streng gehandhaafd op de plekken waar brommers niet welkom zijn en toch zo’n route kiezen kan je een hoop geld kosten. In dit artikel vertellen we alles over de plekken waar je niet welkom bent en hoe je zelf kunt zorgen dat je veilig en legaal de weg op kunt. Zo voorkom je een hoop gedoe en vind je altijd de juiste route om op je bestemming te komen.

Hier mag je niet rijden in Amstelveen

Eén van de straten waar momenteel streng wordt gehandhaafd is in het Oude Dorp. Een gedeelte van de Dorpsstraat is recentelijk verkeersluw gemaakt door het verbieden van gemotoriseerd verkeer. Het gaat om het stuk tussen café Het Wapen en Museum Jan. Zonder toegangspas mag je in dit gebied niet brommen en loop je de kans op een fixe boete. Verder mag je bij het tunneltje bij de A9 niet brommen en langs het tracé van de Museumspoorlijn. Hou voor de actuele meldingen de site van de overheid in de gaten, want er verandert af en toe wel iets in de verkeerssituatie.

Hou je aan de regels en vermijd een boete

Wil je voorkomen dat je een boete krijgt? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de gebieden waar je wel en niet mag brommen. Je kunt dat vinden op de site van de lokale overheid. Een boete kost een hoopt geld dat je beter aan iets anders kunt besteden. Voor het rijden op een fietspad waar dat voor een scooter niet toegestaan is riskeer je een boete van € 95,- plus € 9,- administratiekosten. Met dat geld kun je hele leuke dingen doen. Dus hou je aan de regels en rij boetevrij.

Zorg dat je een geldig scooter rijbewijs hebt

Je kunt ook een fixe boete krijgen als je rijdt zonder geldig scooter rijbewijs in en rondom Amstelveen. Als je, op verzoek, je rijbewijs niet kunt tonen dan kost je dat € 90,-. Rijd je op je scooter terwijl je rijbewijs is ingenomen dan betaal je € 250,-. Is je rijbewijs niet meer geldig dan betaal je minimaal € 60,- en je loopt het risico dat je opnieuw je rijbewijs moet gaan halen. Zonder rijbewijs rijden kost je € 240,-. En dat is superzonde, want je rijbewijs halen is goed te doen. Meer weten over boetebedragen voor overtredingen op de scooter? Bekijk hier alle scooter boetes. Als je wilt is het zelfs mogelijk om je scooter rijbewijs in 1 dag te halen. Je plant dan zowel je theorie examen als je praktijk examen op dezelfde dag. Zo heb je alle kennis van je theorie examen paraat als je voor je praktijk de weg op moet. Je moet dan natuurlijk wel nog voor je theorie studeren.

advertentie
advertentie