Afbeelding
Foto Kenny Eliason via Unsplash

Je bank laten reinigen; wat kan je verwachten?

Partnercontent

Je herkent het vast: je hebt eten of drinken op de bank laten vallen en nu zit er een vlek in die je er niet meer uit krijgt. Of je bank begint na een aantal jaar wat te stinken, vooral als je huisdieren hebt. In plaats van een nieuwe bank aanschaffen kun je je bank laten reinigen. Nadat je je bank professioneel hebt laten reinigen, ziet je bank er schoon uit en hij ruikt weer heerlijk fris. In dit artikel lees je alles over wat je kan verwachten bij het laten reinigen van je bank. 

Hoe wordt mijn bank gereinigd door professionals?

Wanneer je je bank laat reinigen door professionals, weet je zeker dat je bank binnen no-time weer schoon en fris is. Door een aantal stappen te volgen, krijgen de professionals het beste resultaat voor elkaar:

Stap 1: Vraag een offerte aan

Als eerste moet je natuurlijk een offerte aanvragen. Bij de aanvraag moet je vaak vermelden om wat voor bank het gaat. Het schoonmaken van een stoffen bank gaat er namelijk heel anders aan toe dan het reinigen van een leren bank. Daarbij is het handig om te vermelden wat er mis is: stinkt de bank? Zitten er vlekken in? Vermeld dit bij de offerteaanvraag.

Stap 2: Voorinspectie en proefreiniging

De professionals komen bij je langs. Het is dus niet nodig om je bank weg te brengen, je kunt de bank gewoon thuis laten reinigen. Eerst bepaalt de specialist welke reinigingsmiddelen gebruikt moeten worden. Is er een vlek die moeilijk te reinigen is? De specialist geeft dit altijd aan, zodat je een goede beslissing kunt nemen over de vervolgstappen.

Een klein onderdeel van de bank wordt gereinigd. Bent u tevreden met deze proefreiniging? Dan gaat de specialist meteen verder met het volledig reinigen van de bank.

Stap 3: Voorbehandeling van de bank

Eerst wordt de bank voorbehandeld met een erkend product. Met dit product zorgt de specialist ervoor dat het vuil van de stof loskomt. Het product wordt aangebracht en, indien nodig, ingeborsteld.

Stap 4: Dieptereiniging van de stof

Bij een stoffen bank wordt de stof diep gereinigd. Dit wordt vaak gedaan door middel van de sproei-extractie methode. Bij deze methode wordt met een speciaal mondstuk warm water in de stof geïnjecteerd. Dit water wordt vervolgens vrijwel direct weer opgezogen en daarna afgevoerd. Dit water neemt meteen het aanwezige vuil mee.

Indien nodig: Extra vlekkenbehandeling

Zitten er hardnekkige vlekken op je bank? Dan hebben deze een extra vlekkenbehandeling nodig. Tijdens deze behandeling proberen de specialisten de hardnekkige vlekken met de juiste producten en methodes te verwijderen.

Laat je bank ontgeuren

Ruikt je bank niet al te fris meer? Geef dit dan van tevoren aan bij de offerteaanvraag. De professionals kunnen dan namelijk de juiste middelen meenemen zodat ze de bank kunnen ontgeuren.

Bank professioneel laten reinigen: wat zijn de kosten?

Je bank professioneel laten reinigen gaat natuurlijk wel wat kosten. Ondanks deze kosten, is het het zeker waard! Wanneer je zelf de bank gaat schoonmaken, kun je nog meer schade aanrichten en moet je misschien wel een nieuwe bank aanschaffen. Voor een fractie van de kosten van een nieuwe bank laat je jouw oude bank reinigen. De kosten voor je bank laten reinigen zijn prima wanneer je het door een erkend bedrijf laat doen. In deze eerlijke prijzen zitten vaak ook nog de voorrijkosten en het professioneel reinigen inbegrepen.

advertentie
advertentie