Afbeelding
Foto door Essow

Handige gids over de energielabel verplichting voor bedrijfspanden

Partnercontent

Heb jij als bedrijf al te maken gehad met deze energielabel verplichting? Het kan erg stressvol zijn om hier mee om te gaan. Je hebt immers als ondernemer al meer dan genoeg aan je hoofd. Toch is een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen lang niet zo intens als je denkt. Daarom is deze blog voor je bedacht. Hier heb je namelijk een handige gids waarmee je hoe dan ook aan al je verplichtingen voldoet. Met alle informatie die je hier dus aantreft komt alles dus gegarandeerd goed. Zo kun jij je weer focussen op de meer belangrijke taken binnen je organisatie.

Een energielabel is verplicht

In de eerste plaats is het dus zaak om te beseffen dat een energielabel verplicht gaat worden voor bedrijfspanden. Dit gaat niet alleen om kantoren, maar ook andere soorten bedrijfspanden zoals horecagebouwen. Het hoort minimaal energielabel C te zijn. Daarbij zijn er vanzelfsprekend uitzonderingen, maar deze gelden enkel voor een minderheid. Een energielabel is verplicht geworden doordat het bedrijfsleven volgens de overheid ook haar steentje bij moet dragen aan een duurzame wereld. Deze verplichting zal dus een tijdje blijven gelden. 

Je moet het label zichtbaar ophangen

Verder is het goed om te weten dat je een energielabel verplicht op moet hangen. Dit moet ook nog eens op een plek zijn die zichtbaar is. Je kunt het energielabel dus niet ophangen aan de binnenkant van een kastje of laden. De beste plekken om een label als deze op te hangen zijn de receptie van een bedrijfspand of bij de ingang. Op deze manier ziet iedereen onmiddellijk wat je energielabel is en kom je niet in aanvaring met de overheid. Dit scheelt je dus veel gedoe en potentiële boetes.

Wat een energielabel precies inhoudt

Ook is het slim om te realiseren wat een energielabel precies inhoudt. Een energielabel is een label dat laat zien hoe zuinig je bedrijfspand is. Daarbij is voor de meest zuinige gebouwen een energielabel A++++ gereserveerd, terwijl aan de andere kant een energielabel G betekent dat een bedrijfspand haast niet meer onnodige energie kan verbruiken dan nu al het geval is. Met een verplichting van het hebben van energielabel C is de maatstaf voor bedrijven dus al aardig hoog geworden.

Hoe je het label aanvraagt

Het aanvragen van een energielabel is vrij simpel voor bedrijven om te doen. Er zijn diverse energieprestatie adviesbureaus waar je terecht kunt voor een geldig energielabel. Via EnergielabelOffertes.nl kun je eenvoudig offertes aanvragen bij verschillende bedrijven. Na de aanvraag wordt er spoedig een inspectie op locatie gepland waarbij een gecertificeerde energieadviseur het pand zal inspecteren.

advertentie
advertentie