Afbeelding
Foto Kleinkunstig

Vernieuwende kunstworkshops op school

Partnercontent

Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV) is niet meer weg te denken uit de Nederlandse scholen. Iedere school werkt keihard om de brede kennismaking met alles wat te maken heeft met kunst en cultuur te realiseren voor hun leerlingen. Maar dat valt nog lang niet altijd mee. Kunst is namelijk altijd in beweging en dat betekent dat ook het kunstonderwijs eigenlijk steeds aan verandering onderhevig is. En dat is nogal wat om bij te benen! Daar komt nog bij dat je als school lang niet alle expertise in huis hebt die je wel met je leerlingen zou willen delen. Het is dus onvermijdelijk dat je af en toe hulp van buitenaf nodig hebt. Anders ben je gebonden aan de kunstdisciplines die je ‘toevallig’ in huis hebt. Terwijl er daarbuiten natuurlijk ook nog een hele wereld aan kunst en cultuur te ontdekken is!

Eigentijdse workshops

Bij Kleinkunstig organiseren we al sinds 2005 creatieve voorstellingen, workshops en projectdagen op scholen door heel Nederland. Vorig jaar kwamen we op 550 scholen waar we 800 activiteiten organiseerden voor 105.000 kinderen. Daar konden we in 2005 alleen maar van dromen! De activiteiten die we aanbieden, zijn door de jaren heen wel ontzettend veranderd. Dat kan ook niet anders: één van onze speerpunten is namelijk dat onze workshops altijd vernieuwend zijn. Wij willen juist die activiteiten neerzetten die voor scholen zelf niet haalbaar zijn. Daarom zijn wij altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe en het sleutelen aan oude workshops. Wij zijn pas tevreden als ieder laatste puntje volledig opgepoetst staat te shinen op de allerlaatste i.

Eindeloos veel mogelijkheden

Bedenk een kunstgenre en wij hebben een voorstelling, dagproject of workshop die erbij past. En niet één, maar wel tig! Want dans, muziek, beeldende kunst, theater, circus, digitale media én kunst en techniek vallen natuurlijk stuk voor stuk weer uiteen in ontelbaar veel verschillende activiteiten. In de regio Amstelveen mochten we aan de slag met de leerlingen van het Amstelveen College. Daar organiseerden we een workshop capoeira, superimpose fotografie, cabaret en allround circus.

Aandacht voor een thema

Is er een actueel thema waar je graag aandacht aan wilt besteden op school? Ook dat is geen enkel probleem. Wij geven regelmatig invulling aan actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen als racisme en vrijheid. Het is ook mogelijk om onze workshops zo in te richten dat ze naadloos aansluiten bij het reguliere lesprogramma van CKV. Bijvoorbeeld door samen met de leerlingen op een creatieve manier invulling te geven aan het cultureel zelfportret.

advertentie
advertentie