Afbeelding
Foto Pexels

Zo geef je je auto een schoonmaakbeurt voor de zomer

11 juli 2022 om 16:45 Partnercontent

Veel mensen gaan dit jaar met de auto op vakantie. Vertrek jij dit jaar ook naar je vakantiebestemming met je eigen auto, dan is het een goed idee om die van tevoren goed schoon te maken, van binnen en van buiten. Zo heb je tijdens je vakantie geen last van rommel in de auto, stof op het dashboard en vervelende luchtjes. Toch wel prettig wanneer je een lange tijd achtereen in de auto zit! In dit artikel leggen we je uit hoe je het interieur van je auto grondig kunt voorbereiden op de zomer, en een goede schoonmaakbeurt kunt geven. Lees dus snel verder, en maak je auto helemaal zomerproof.

Van top tot teen schoon

Aan de buitenkant van de auto wordt vaak gedacht wanneer het op schoonmaken aankomt, maar het interieur wordt nog wel eens vergeten. Toch is het een goed idee ook de binnenkant van je auto regelmatig schoon te maken. Bij een grotere wasstraat kun je na het wassen van je auto ook kosteloos gebruik maken van de schoonmaakapparatuur voor binnen, bijvoorbeeld speciale stofzuigers en automattenreinigers. Een goed idee om hier dus eens langs te gaan. Van tevoren kun je de opgestapelde bonnetjes en rommeltjes uit de auto halen. Na het loshalen en reinigen van de automatten, kun je ook daaronder goed stofzuigen.

Nieuwe automatten?

Je kunt er tijdens het reinigen van je automatten achter komen dat je automatten aan vervanging toe zijn, bijvoorbeeld door slijtage. Nieuwe automatten kopen is dan ook geen overbodige luxe. Automatten beschermen het interieur van je auto, waardoor de bekleding eronder geen slijtage of schade oploopt. Ga je voor nieuwe matten, dan is het een goed idee deze op maat te laten maken. Dit is vaak voordeliger dan je denkt, en je bent er zo van verzekerd dat de bevestigingspunten van de matten op de juiste plekken zitten. Dat voorkomt dat de matten door de auto gaan schuiven. 

De automatten die bij jou passen

Welke automatten je aanschaft, is afhankelijk van je wensen en rijstijl. Ga je bijvoorbeeld veel wandelen tijdens je vakantie? Dan kan het een goed idee zijn rubber automatten aan te schaffen. Die vangen vuil en vocht perfect op waardoor je auto minder snel vies wordt, ook wanneer je met modderige schoenen gaat rijden. Ga je juist voor velours of stoffen matten, dan heb je veel keuze als het aankomt op uiterlijk. De kleur van de matten en de afwerking langs de randen kun je bijvoorbeeld zelf kiezen. Daar knapt je interieur van op!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie