Afbeelding
Afbeelding van Eveline de Bruin via Pixabay

Steeds meer elektrische laadpalen in Amstelveen

Partnercontent

Ondertussen beschikt Amstelveen over ongeveer 200 laadpalen die over de gehele gemeente verspreid staan. Gezien de stijging in elektrische auto’s zal dit aantal de komende jaren verder worden uitgebreid. Helaas ondervinden we ondanks de stijging nog altijd een tekort aan laadpalen door ons hele land. 

Nog altijd te weinig laadpalen in Nederland

Ondanks er al bijna evenveel laadpalen als tankstations in Amstelveen te vinden zijn, ervaren veel mensen nog steeds een tekort aan laadpalen. Het is nog altijd vechten om een plekje bij een publieke laadpaal. Vooral bij grotere parkeerplekken is het tekort aardig te merken. Voor veel mensen is dit daarom een reden om nog op benzine te blijven rijden. Zolang de toegankelijkheid nog te laag ligt staat niet iedereen open over te stappen op elektrisch rijden. Mensen hopen vooral dat het aantal laadpalen bij supermarkten de komende tijd zal stijgen. Tijdens het boodschappen doen vinden mensen het prettig om hun auto op te laden. Dit kan in Amstelveen ook nog worden verbeterd. 

Amstelveen één van de duurste plaatsen om te tanken

Gezien het tekort aan laadpalen zijn er veel mensen die de transitie van benzine naar elektrische rijden niet aandurven. Toch is de overstap naar elektrisch rijden een stuk voordeliger, al helemaal in Amstelveen. In deze gemeente liggen de benzineprijzen behoorlijk hoog. Amstelveen is zelfs benoemd als een van de duurste plaatsen om in Nederland te tanken. Om zonder torenhoge kosten toch te kunnen rijden zijn er een aantal oplossingen te vinden. Zo kiezen veel zakelijke reizigers ervoor om een tankpas aan te schaffen. Deze pas geeft namelijk aan waar je het meest voordelig kan tanken zodat je kunt besparen op brandstofkosten. Ook kun je overige kosten gemakkelijk declareren met de tankpas, bijvoorbeeld parkeerkosten of de car wash. Dit maakt het bijhouden van de gemaakte transacties erg simpel en bespaart bovendien tijd en geld. 

Zakelijke reiskosten vergoeden met een tankpas

Mocht je niet de overstap willen maken naar elektrisch rijden, dan is een tankpas voor zakelijke reizigers zeker niet te missen. Zoals hierboven al werd benoemd kun je flink besparen op benzinekosten door het gebruik van een pas. De tankpas is geldig bij 4.000 tankstations door het hele land. Je bent altijd op de hoogte van de pompprijzen zodat je voordelig kan tanken in de buurt. Ook in het buitenland kun je gebruiken maken van de tankpas. Als je veel internationaal reist kan dit een ideale manier zijn om geld te besparen. Bovendien kun je een tank limiet op je pas zetten, zodat je nooit over het afgesproken bedrag heen zal gaan.

Toch liever op een meer natuurvriendelijke manier reizen? Dan kun je de tankpas ook inzetten voor het OV. Je kunt de kosten voor het OV later declareren en ook de kosten voor een OV-fiets kun je met de tankpas dekken. 

advertentie