Afbeelding
Photo by Wesley Tingey on Unsplash

Kies bij een moderne uitstraling in je interieur voor woonbeton

Partnercontent

Ben je toe aan een frisse look voor je interieur dan heb je talloze mogelijkheden om dit te realiseren. Kijk daarbij eens verder dan PVC, laminaat, vinyl of traditionele stoffen vloerbedekking. Er zijn namelijk materialen die een langere houdbaarheid hebben en die er prachtig en trendvol uitzien. Kies je voor een moderne makeover van je inrichting in industriële stijl dan ligt de keuze voor woonbeton, beton cire of microcement voor de hand.

Vooral wanneer je vanaf de basis begint wanneer je een nieuwbouwhuis betrekt is een ondergrond die duurzaam is en waarvan je langere tijd plezier hebt een investering waard. In de nabije toekomst zullen ook bijwoners in de Scheg voor de keuze komen te staan op welke wijze hun huis gebouwd gaat worden en hoe duurzaam deze opgeleverd gaat worden. De raad van Amstelveen ging onlangs akkoord met het bestemmingsplan voor De Scheg-Oost, waar vooral dure woningen zullen komen.

Heb je budget voor een grondige renovatie of transformatie van je huis of interieur dan kun je er meteen een slimme woning van maken die je met je mobiele telefoon helemaal kunt aansturen. Daarnaast is woonbeton absoluut een goede keuze. Het mooie aan dit materiaal is, dat woonbeton geschikt is voor elk type ruimte. Dat beperkt zich niet alleen tot woonhuizen, maar is tevens zeer geschikt voor winkels en kantoren.

Onderhoud

Het woonbeton is onder verschillende vormen verkrijgbaar. De bekendste namen zijn microcement en beton cire. In tegenstelling tot gietbeton wordt microcement niet gegoten maar middels een spatel aangebracht. De dikte is een paar millimeter. Het mooie van dit materiaal is dat het naadloos gelegd wordt. Daardoor heeft de vloer een stofvrij karakter en hoef je er weinig onderhoud aan te plegen. Ook is de vloer ideaal te combineren met vloerverwarming. Is er op de vloer geknoeid dan kun je de vlekken gewoon met water en een dweil schoonmaken. En wanneer de vloer eenmaal is aangebracht kun je er tot vijftien jaar lang plezier van hebben, zonder dat de kwaliteit en uitstraling er noemenswaardig op achteruit gaat.

Beton cire

De look die nu helemaal trendy is beschrijft zich als industrieel. Hierbij zijn robuuste meubels en roestige elementen aangevuld met lampen die uit oude fabrieken komen vaak beeldbepalend. De basis voor dit alles ligt echter op de vloer. Vooral bij een industriële inrichting zal de beton cire uitstekend matchen. Het geeft namelijk een stoer en robuuste uitstraling. Doordat het met een vegende beweging wordt aangebracht ontstaat er altijd een uniek patroon, dat nergens hetzelfde zal zijn.

Mix & Match

Een gietvloer of beton cire op vloeren of wanden zie je tegenwoordig veel in badkamers terug. Door een stucachtige bewerking worden het namelijk geen grote egale vlakken maar komt er een soort ruwe structuur in die je ook nog kunt mixen met twee verschillende tinten. Ben je handig dan kun je dit zelf doen, maar huur je een vakman in dan krijg je pas echt het resultaat wat je voor ogen hebt.

advertentie