Afbeelding
Foto door ROMAN ODINTSOV

Detoxkuren om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen

Partnercontent

In de moderne samenleving krijgt ons lichaam het zwaar te verduren. Dat heeft gevolgen voor onze gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan de verontreinigde lucht. Die adem je iedere dag continu in. Een andere factor is het bewerkte voedsel dat we consumeren. Die zitten vol met pesticiden, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers. Over de effecten van alle verschillende stoffen is alarmerend weinig bekend. Inmiddels is wel duidelijk dat je ze beter kunt vermijden.

De opstapeling van toxische deeltjes in ons lichaam

Het menselijk lichaam is een wonderbaarlijke machine die ontzettend veelzijdig is. Maar er zitten natuurlijk wel grenzen aan. Die worden ruim overschreden door de huidige inname van toxische stoffen. Specifieke organen in ons lichaam maken ons lichaam van binnenuit schoon. Maar door de overmatige inname van schadelijke deeltjes kunnen zij het op den duur niet meer aan. Hierdoor ontstaat opstapeling, niet alleen in het lichaam zelf maar ook in de organen die het lichaam juist moeten reinigen. Hierdoor voeren ze hun functie alleen maar slechter uit, waardoor je in een soort vicieuze spiraal terechtkomt. De oplossing? De inname beperken en organen ondersteunen om schadelijke deeltjes af te breken en af te voeren.

De inname van schadelijke deeltjes indammen is slechts gedeeltelijk mogelijk

Door op je eten te letten zet je al een mooie stap om de inname van giftige stoffen te beperken. Lees de artikelen achterop de verpakking en kies voor zoveel mogelijk natuurlijke producten. Lijsten met E-nummers zijn eigenlijk altijd een slecht teken. Als individu ben je machteloos wanneer het aankomt op de verontreinigde lucht die je dagelijks inademt. Maar het is wel haalbaar om je lichaam een steuntje in de rug te geven.

Een detoxkuur om giftige stoffen af te voeren

Door een detoxkuur te volgen geef jij je lichaam de gelegenheid om toxische stoffen af te voeren. Het is een regelrechte boost voor je gezondheid. Tijdens een aantal dagen drink je niks anders dan sappen op basis van groente en fruit. Daar zijn extra ingrediënten aan toegevoegd voor een nog gezonder en completer drankje. Je beperkt de inname van giftige deeltjes tot het minimum. Organen zoals je lever en je nieren krijgen hierdoor de kans om het overschot weg te werken. We hebben de beste detox kuren op een rij gezet. Geef je gezondheid een boost en doe mee aan een sapkuur. Je voelt je direct energieker en je gezondheid heeft er op de lange termijn baat bij.

advertentie