Afbeelding
Foto: AB Lifestyle

De cap: van functioneel kledingstuk naar fashion item

21 april 2022 om 09:46 Partnercontent

Een cap is tegenwoordig een onmisbaar fashion item in de kledingkast van een man. Met een pet maak je je outfit helemaal af. Je kunt er verschillende kleuren mee laten terugkomen in je kledingstijl, waardoor je er nóg beter uitziet. Het dragen van een pet is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Ben je veel buiten, bijvoorbeeld om te sporten? Dan houdt een pet je hoofd warm op koude dagen. Op warmere dagen biedt de cap schaduw tegen de zon. Heb je je verslapen en heb je geen tijd om je haar in de krul te zetten? Een pet eroverheen en je ziet er alsnog tiptop uit! Redenen genoeg dus om een cap te kopen.

De snapback: terug van weggeweest

Er bestaan verschillende soorten caps. De snapback is er daar een van. Dat is een cap met een rechte klep die verstelbaar is. Andere soorten petten hebben een voorgebogen klep, wat een snapback uniek en cool maakt. De functie van een snapback is af te leiden uit het woord. Zo’n pet is namelijk aan de achterkant verstelbaar door drukknoppen. Op die manier past ook jou elke pet. Je hoeft hem alleen maar te verstellen.

Rond 2010 werd de snapback zeer populair, doordat bekende rappers en sporters uit Amerika ze gingen dragen. Na een korte hype leek de snapback verleden tijd te zijn, maar tegenwoordig wordt hij weer volop gedragen. Wederom stonden beroemdheden aan de basis van de terugkeer van de snapback.

Maak een fashion statement

De iconische baseball cap is al tientallen jaren niet weg te denken uit het straatbeeld. Rappers uit de Verenigde Staten gingen de pet in de jaren negentig dragen als fashion statement. Hiermee lieten ze zien uit welke wijk of stad ze kwamen. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds zo. Veel mensen dragen de caps met gebogen klep, om te laten zien welke voetbalclub of welk Formule 1-team ze supporten. Hiermee laten ze zien wie ze zijn en waarvoor ze staan.

Nog een populaire pet is de truckercap. Wanneer je die van de voorkant ziet, lijkt het precies op een baseball cap. Het verschil in de twee petten zit in de stof die gebruikt wordt. Baseball caps worden volledig gemaakt van katoen. Trucker caps zijn aan de voorkant gemaakt van schuim en voor de rest van mesh: een lichte stof die er gaasachtig uitziet. Mesh biedt meer ventilatie dan een baseball cap of snapback. Door het kunststof druksysteem, passen ook de baseball cap en de trucker cap op elk hoofd.

De hele week gekleed

Het is duidelijk dat een cap je outfit helemaal afmaakt. En wat is er cooler dan van top tot teen gekleed zijn door hetzelfde merk? Bij AB Lifestyle vind je kleding voor de hele week, waarmee jij je elke dag weer strak kleedt. Met zo’n merk draag je je sportieve levensstijl uit en laat je zien wie je bent. Super cool dus. De collectie bevat dit seizoen de kenmerkende caps, zoals de Regular Trucker Cap, de Signature Retro Trucker Cap en de Signature Baseball Cap. Maak je outfit helemaal af met de kleding en caps van AB Lifestyle en laat zien wie je bent!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie