Afbeelding
Foto Shutterstock

Komende zomer op vakantie naar Portugal

12 april 2022 om 14:17 Partnercontent

Als vakantieland heeft Portugal aan populariteit gewonnen de laatste jaren. Steeds meer Nederlanders kiezen voor rustige delen van de Algarve, in plaats van voor de Spaanse Costa Blanca of de Franse Côte d’Azur. Naast de Algarve in het zuidelijk deel van Portugal zijn ook plaatsen als Lissabon en Porto geliefd. Met name die laatste trekt jaarlijks honderden Nederlanders, die de zon en ontspanning opzoeken in Portugal. Heb jij een vakantie naar het Zuid-Europese land al eens overwogen? Boek je vakantie tijdig; verschillende reisbureaus meldden eerder dit jaar dat vakanties naar Zuid-Europa als warme broodjes over de toonbank gaan. Niet alleen voor de zomer van 2022, maar ook voor de komende meivakantie. 

Portugees eiland Madeira prachtig in bloei in het voorjaar 

Een van de populairste bestemmingen tijdens de meivakantie is Madeira. Het Portugese eiland staat in het voorjaar prachtig in bloei. Je kunt het er enigszins vergelijken met het Spaanse Tenerife, wat eveneens een zeer groen eiland is. Madeira biedt je naast leuke plaatsen als Funchal en Santana prachtige wandelroutes. Deze routes lopen langs de irrigatiekanalen die hier zijn aangelegd om het water van de hoger gelegen gebieden op het eiland naar de lager gelegen plaatsen te voeren. Overigens betekent het feit dat Madeira in het voorjaar bloeit niet, dat het eiland geen bezoek waard is in de zomer of het najaar. Ook die seizoenen is het fijn vertoeven op het eiland. De wind van zee maakt dat het er niet snel te warm is.  

Stedentrip naar Portugal in het voorjaar 

Zoals eerder genoemd kiest men niet alleen voor Portugal als vakantiebestemming voor de natuur en cultuur in onder meer de Algarve. Ook een stedentrip van enkele dagen naar Porto en Lissabon is in trek. De krokus- of herfstvakantie leent zich er goed voor. De temperatuur is er in beide vakanties aangenaam, waardoor je beide steden kunt verkennen zonder klotsende oksels. In de zomer kan het zeker in Lissabon te warm zijn voor een wandeling door het centrum van de stad. Het is er dan vaak ook drukker dan in het voor- en najaar. Vergeet bij een bezoek aan Porto geen portproeverij te plannen. Het hoort bij de stad en is een hele leuke ervaring! 

Albufeira in trek bij jongere vakantiegangers

De Algarve kenmerkt zich niet alleen door de diverse rustige plekken en fraaie natuur. Ook jongeren weten het gebied te vinden, veelal kort na hun examens. Met name Albufeira is geliefd onder deze doelgroep. Jaarlijks trekken honderden scholieren naar de Zuid-Europese plaats voor een vakantie vol zon, zee, strand en drank. Overigens trekt Albufeira niet alleen jongeren uit Nederland. Je treft er ook groepen uit tal van andere Europese landen! Het zorgt voor een hele gezellige sfeer. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie