Afbeelding
Foto Pexels

Waar moet een vrijgezellenfeest aan voldoen?

Partnercontent

Een vrijgezellenfeest is een gedenkwaardige gebeurtenis voor iedereen die in het huwelijksbootje stapt. Het is voor de aanstaande de laatste kans om zich uit te leven voordat hij of zij de knoop doorhakt en een verantwoordelijke volwassene wordt. Er zijn veel verschillende manieren om een vrijgezellenfeest te vieren, maar een aantal dingen mag zeker niet ontbreken! Dit zijn vijf dingen die elk vrijgezellenfeest zou moeten hebben!

Zorg dat de beste vrienden aanwezig zijn

Een vrijgezellenfeest is niet compleet zonder de beste vrienden of vriendinnen van de aanstaande bruid of bruidegom. Een vrijgezellenfeest is immers een laatste legendarische avond met vrienden van vroeger, voordat iemand aan zijn nieuwe leven met een partner begint. Trommel iedereen op die je kent en vraag eventueel aan de familie van de vrijgezel of er nog mensen zijn die absoluut niet mogen ontbreken. En zorg dat iedereen zijn mond houdt om het verrassingseffect zo groot mogelijk te maken!

Zet de vrijgezel subtiel voor paal

De vrijgezel van dienst mag best een beetje gepest worden. Hijs hem of haar in leuke verkleedkleding of laat ze een ietwat gênante opdracht uitvoeren. Is iemand bijvoorbeeld erg muzikaal? Laat hem dan optreden om geld te verzamelen voor het eerste rondje in de kroeg. Houd het wel subtiel, want je wilt wel dat de vrijgezel het naar zijn zin heeft!

Creëer een verrassingseffect

Een vrijgezellenfeest is het leukst als het slachtoffer van niets weet. Verras de vrijgezel op een onverwacht moment met de hele vriendengroep, en neem hem of haar mee op avontuur. En ook al ga je naar de kroeg om de hoek, laat de vrijgezel paspoort en tandenborstel meenemen om het zo spannend mogelijk te houden! 

Kies een geschikte locatie en activiteit

Kies een locatie waar genoeg dingen te doen zijn. Naast leuke activiteiten wil je immers ook de kroeg induiken en een hapje eten. Woont de aanstaande bruid of bruidegom in de omgeving van Amstelveen? Dan is Amsterdam een voor de hand liggende locatie. Er is zo veel te doen in de stad, dat groepen vrijgezellen van over de hele wereld er naartoe trekken. Je kunt de grachten verkennen met een rondvaartboot, de Wallen bezoeken, en langsgaan bij een van de vele coffeeshops. Buiten deze toeristische trekpleisters zijn er nog veel meer mogelijkheden voor een vrijgezellenfeest in Amsterdam. Wat dacht je van een bezoekje aan een escaperoom, een potje paintballen, of een Crazy 88 City Game?

Zorg voor eten en drinken

Een vrijgezellenfeest gaat traditiegetrouw gepaard met veel drank. Zorg dat je genoeg drank hebt geregeld of maak daar budget voor vrij. Regel daarnaast genoeg water en eten om het niet uit de hand te laten lopen. ‘s Middags is het leuk om een proeverij te houden bij een lokale brouwerij. ‘s Avonds geniet je van een heerlijke maaltijd bij een leuk restaurant. En diep in de nacht zorg je dat iedereen weer veilig thuis komt met een taxi of een van tevoren aangewezen BOB.  

advertentie
advertentie