Afbeelding
Foto: Unsplash

De beste tips voor het maken van de gastenlijst voor de bruiloft

10 maart 2022 om 11:58 Partnercontent

Zijn jij en je partner onlangs verloofd? Dan staat jullie een mooie tijd te wachten. Want naast het genieten van de verloving, kunnen jullie ook na een tijdje gaan beginnen met het plannen van de bruiloft. Hoewel dit leuk is om te doen, moeten jullie het niet onderschatten.  Er komt namelijk nogal wat kijken bij het organiseren van een bruiloft. Het kiezen van een trouwdatum en een trouwlocatie in Amstelveen zoeken bijvoorbeeld. Een van de eerste en belangrijkste dingen die jij en je partner moeten regelen, is het maken van de gastenlijst. Benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij helpen je op weg!

Bepaal of jullie groot of klein willen trouwen

Om de perfecte gastenlijst te maken voor de bruiloft, is het belangrijk om van tevoren eerst te bepalen of jullie groot of klein willen trouwen. Uiteraard is het ook nog een optie om hier ergens tussenin te zitten. Bij een kleine bruiloft hoort een beperkt aantal gasten en bij een grote bruiloft kunnen jullie het zo gek maken als jullie zelf willen. Bespreek met elkaar wat de wensen zijn voor de trouwdag. Als jullie eenmaal hebben besloten wat voor soort bruiloft jullie willen organiseren, wordt het makkelijker om een begin te maken met de gastenlijst.

Deel de lijst op in categorieën

Wat handig kan zijn om te doen om de ideale gastenlijst te maken, is om de gasten op te delen in categorieën. Maak bijvoorbeeld een categorie met familieleden, vrienden, gezamenlijke vrienden en eventuele kennissen en collega’s. Doe dit van beide partners, zodat jullie in de eerste instantie niemand vergeten. In deze fase is het nog goed om zoveel mogelijk mensen op te schrijven, pas in een later stadium kun je dan bepaalde mensen wegstrepen. Door de mensen op te delen in categorieën creëren jullie meer overzicht en dit kan het makkelijker maken om straks definitieve keuzes te maken.

Bepaal wie er niet mag ontbreken

Als je de gasten ingedeeld hebt in categorieën, is het goed om aan de slag te gaan met de personen die echt onmisbaar zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan familieleden en vrienden en vriendinnen. Bepaal samen met je partner wie jullie er absoluut bij willen hebben op deze bijzondere dag. Dit zijn dan de mensen die ongetwijfeld een plekje krijgen op de gastenlijst.

Twijfelgevallen opschrijven

Als je eenmaal bepaald hebt wie er niet mag ontbreken op de gastenlijst, dan blijven er vast ook nog een aantal namen over. Dit zijn dan de twijfelgevallen. Het kan lastig zijn om te bepalen wie van deze twijfelgevallen jullie wel en niet moeten uitnodigen. Als je een kleine bruiloft organiseert, wordt er aangeraden om de gastenlijst beperkt te houden. Twijfelgevallen uitnodigen is dan vaak niet nodig, want je houdt de bruiloft intiem en klein. Bij een grote bruiloft is het makkelijker om de twijfelgevallen wel uit te nodigen, want bij een grote bruiloft horen veel gasten!

De definitieve lijst bepalen

Jij en je partner hebben besloten wie er onmisbaar zijn en ook zijn jullie eruit welke twijfelgevallen van jullie lijst bij de bruiloft aanwezig mogen zijn. Als dit het geval is, kan er een definitieve lijst opgesteld worden. Belangrijk is om deze gastenlijst samen nog even goed door te lopen wanneer deze compleet is, zodat jullie er zeker van zijn dat jullie geen belangrijke gasten vergeten.

De gastenlijst is een belangrijk onderdeel binnen de bruiloftsplanning. Zodra de gastenlijst definitief is, wordt het namelijk makkelijker om verder te gaan met andere onderdelen van de planning. Als je namelijk weet hoeveel gasten er aanwezig zijn, dan kun je ook kijken naar de mooiste trouwlocatie in Amsterdam of cateringbedrijven. Deze tips kunnen je op weg helpen met het maken van de gastenlijst. Hoewel het goed mogelijk is dat er lastige keuzes gemaakt moeten worden, moet het vast lukken om de ideale lijst samen te stellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie