Afbeelding
Foto Glaswebwinkel

Isolatieglas: spaar centjes uit!

22 december 2021 om 10:39 Partnercontent

De energieprijzen swingen de pan uit. Warmte is zo’n goedje waar je pas echt aandacht aan gaat besteden als je het mist. Niets is aangenamer dan in de winter lekker ingeduffeld een boek te lezen op de bank of met een kom snert, of een wijntje, te genieten van je favoriete feuilleton. Al zal het deken dat je bedekt niet volstaan om het over je hele lichaam behaaglijk warm te krijgen. Er zal een bijkomende warmtebron nodig zijn. Of dat nu gaat om gas, elektriciteit of hout, je wil die warmte voor jezelf en je huisgenoten. Het is niet de bedoeling dat je je arm stookt om die dure warmte aan de buitenlucht te vergooien. Ga daarom voor isolatieglas en spaar geld uit voor andere leuke zaken.

Isolatieglas en meer bepaald hr glas

Wat is eigenlijk isolatieglas? Heel simpel gesteld is dat in de basisvorm dubbel glas, bestaande uit een binnen- en een buitenruit. Daartussen zit dan lucht. Hoe groter de ruimte tussen de glasplaten of ruiten, hoe meer lucht ertussen kan en hoe beter jij je ruimte isoleert. Die hele constructie gaat er dus voor zorgen dat jij de warmte veel beter kan binnenhouden dan bij enkel glas. En je dus je zuurverdiende centjes kan sparen. Toch kan het nog beter. Je kunt immers opteren voor hoogrendementsglas of hr glas. Deze vorm van isolatieglas bevat argongas in de spouw tussen de glasplaten en heeft bovendien een coating op de binnenruit die warmte reflecteert waardoor er nog minder energie naar buiten toe kan ontsnappen. Bij een spouw van minstens dertien millimeter breedte tussen de glasplaten kan je bij de installatie van hr glas trouwens subsidie aanvragen bij je gemeente. Je hr glas heeft dan immers de kwalificatie hr++.

Waarom zou je gaan voor hr++?

Met hr glas met kwalificatie hr++ draag je je steentje bij aan een beter milieu omdat je dankzij de goede isolatie minder moet stoken en dus minder gaat vervuilen. De isolatiewaarde ligt zowat vijf maal hoger dan bij enkel glas. De aanmaak van dit hoogwaardige isolatieglas vergt uiteraard wel wat van het milieu, maar de lange levensduur ervan compenseert dit ruimschoots. Bijkomend voordeel voor jou als consument is dat je van vanwege de duurzaamheid van deze isolatievorm in de meeste gevallen van een langere garantie kan genieten.

Dan heb je nog gelaagd glas

Zowel gewoon isolatieglas, met lucht in de spouw, als hr glas, met argongas in de spouw, kunnen gelaagd zijn. Dat gelaagd zijn houdt in dat er een soort folie op minstens een van de glasplaten ligt. Als gelaagd glas breekt, heb je een pak minder kans op zware verwondingen omdat de folie ervoor zorgt dat het glas minder versplintert. Verder is het voor eventuele inbrekers moeilijker om het glas gericht te breken. En uiteraard zorgt de folie ook voor een betere isolatie. De folie kan op een of op twee glasplaten mogelijk zijn. Het spreekt vanzelf dat de eventuele keuze voor hr glas met folie, gelaagd hr glas dus, je stevig en heel goed geïsoleerd dubbel glas oplevert. Zo’n glas gaat bijvoorbeeld nuttig zijn bij grote schuifdeuren om de kans op ongelukken te verkleinen.

Welk dubbel glas?

Welke vorm van isolatieglas in jouw geval het meest geschikt is, kan je bekijken op de website van de Glaswebwinkel. Daar ga je alles te weten komen rond specificaties en mogelijkheden. Een ding is zeker: De juiste variant van dubbel glas bezorgt je de aangenaamste woon- of werkomgeving. En bespaart je op langere termijn geld dat je elders kan inzetten.            

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie