Afbeelding
Foto: Pixabay

3 tips om auto-inbraak te voorkomen

10 december 2021 om 13:16 Partnercontent

Met name in de grote steden komt auto-inbraak vaak voor. Autodieven worden helaas ook steeds slimmer, waardoor ze beter in staat zijn om beveiligingen te omzeilen en onontdekt weg te komen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om auto-inbraak te voorkomen of om in elk geval het risico op auto-inbraak zoveel mogelijk te verkleinen. Hier zijn 3 maatregelen die je zelf kunt nemen tegen diefstal.

 1.  Blindeer de ruiten         

Dieven zullen altijd op zoek gaan naar auto’s die iets waardevols bezitten. Ze zullen zelden een auto openbreken als hier niets te vinden valt. Daarom is het belangrijk dat je niets waardevols in het zicht legt en – beter nog – het gehele zicht weghaalt. De ramen blinderen is een goede manier om dieven minder kans te geven. Wanneer zij niet zien wat er in de auto ligt, zullen zij doorgaans ook het risico niet nemen om in te breken. Waarom het risico nemen als je niet zeker weet of dit het waard is?

Ook als de ramen geblindeerd zijn is het belangrijk om waardevolle spullen uit de auto te verwijderen. Op die manier voorkom je dat de dieven toch nog hun slag slaan en jij vervolgens waardevolle spullen kwijtraakt. Neem daarom altijd je portable radio mee, verwijder waardevolle spullen uit het dashboardkastje en laat nooit creditcards, cheques of andere kostbaarheden in de auto achter.

Het is tevens slim om waardevolle spullen te registreren. Denk aan je telefoon, een navigatiesysteem en dergelijke. Noteer de gegevens. Wanneer er onverhoopt toch ingebroken wordt, zie je direct welke spullen missen en kan je dit zo snel mogelijk aan de politie doorgeven.

2. Laat zien dat je niets waardevols verbergt         

Autodieven worden steeds slimmer. Waar het voorheen al voldoende was om waardevolle spullen uit het zicht op te bergen, is dat nu niet voldoende meer. Dieven gaan ervan uit dat je spullen opbergt in het dashboardkastje of de kofferbak. Daarom is het belangrijk dat je laat zien dat je niets waardevols verbergt. Wees je er daarnaast van bewust dat het zicht met raamfolie auto weliswaar wordt beperkt, maar sommige dingen nog altijd zichtbaar blijven. Ga daarom eens voor de auto staan en kijk vanuit verschillende hoeken naar binnen. Wat zie je? Dan weet je ook welke dingen je uit het zicht moet verwijderen of hoe je kunt laten zien dat je niets verbergt.

Een goede tip is om het dashboardkastje open te laten staan. Dit is immers dé plek waar veel mensen kostbare spullen in verbergen. Op die manier zien autodieven al snel dat het geen zin heeft om in te breken.

3. Parkeer op de juiste plaats         

Ook bij het parkeren kun je rekening houden met mogelijke diefstal. Parkeer bijvoorbeeld altijd op een goed verlichte plaats waar veel voorbijgangers zijn. Op die manier hebben anderen altijd zicht op de auto en is de pakkans voor een mogelijke dief een stuk groter. Hiermee verklein je dus ook de kans dat er ingebroken wordt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie