Afbeelding
RH Logic - De Projectinrichter

Het nieuwe werken: hoe speel je in op de nieuwste trends?

19 november 2021 om 07:46 Partnercontent

Nooit is de manier waarop we werken zo sterk veranderd als in het afgelopen jaar. Nederland ontdekte massaal dat thuiswerken en flexibele werktijden makkelijker te implementeren waren, dan dat we voorheen dachten. Die veranderde manier van werken leeft door, ook nu we weer (deels) terug naar kantoor mogen. Trends in de kantoorbranche vloeien vaak voort uit vragen en problemen waar werkgevers en werknemers tegenaan lopen. In dit artikel lichten we het nieuwe werken toe, en vertellen we je hoe je daar goed op kunt inspelen. Daarmee bereid je je kantoor goed voor op de toekomst.

Ondersteun dynamisch werken

De behoefte aan dynamisch werken is gegroeid. Veel werknemers vinden het belangrijk flexibel om te kunnen gaan met hun werkplek en werkuren. Het kan zorgen voor een verbeterde balans tussen werk en privé, zorgt ervoor dat je minder vaste werkplekken nodig hebt en scheelt reistijd en files. Ondersteun flexibel werken dan ook door medewerkers de mogelijkheid te geven hun werkuren (deels) zelf in te delen. Zorg ook voor voldoende flexplekken op de werkvloer. Die werkplekken zijn ingesteld op verschillende gebruikers, waardoor medewerkers regelmatig van plek kunnen wisselen. Op die manier komen ze in contact met andere collega’s en gaan ze geïnspireerder aan het werk. Goed kantoormeubilair is daarbij ook van belang.

Zorg voor goede meubelen

Zowel op het kantoor als thuis zijn ergonomische kantoormeubelen van groot belang. Deze meubelen ondersteunen het lichaam tijdens het werken en zorgen ervoor dat de kans op lichamelijke klachten kleiner is, ook wanneer werknemers geregeld zittend werk verrichten. Kies voor een bureau dat in hoogte verstelbaar is, en schaf ergonomische bureaustoelen aan waar je medewerkers aan kunnen werken. Een mooi voorbeeld is de RH Logic 300, een bureaustoel die volledig op de gebruiker is af te stemmen. Met de juiste zitinstructie kan deze bureaustoel de ondersteuning bieden die je medewerkers nodig hebben tijdens zittend werk.

Denk om duurzaamheid

Ook duurzaamheid is een belangrijke trend in de kantoorwereld. Het is belangrijk duurzaam om te gaan met je medewerkers, zodat zij gelukkiger en gezonder werken. Ook bij de aanschaf van kantoormeubelen is duurzaamheid belangrijk. Kies dan ook voor meubelen die van hoge kwaliteit zijn, lang meegaan en een tijdloos ontwerp hebben. Een interessant merk op dit gebied is Vitra, dat werkt met hoogwaardige materialen die gemakkelijk zijn te herstellen en te recyclen. De Vitra EA 117 is een voorbeeld van een stijlvolle vergaderstoel die elke vergaderruimte naar een hoger niveau kan tillen. De stoel biedt een optimaal zitcomfort en heeft een trendvaste uitstraling. Daarmee kies je op eenvoudige wijze voor duurzaamheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie