Afbeelding
Foto door form PxHere

Dit zijn de verschillen tussen particuliere en zakelijke autoverzekeringen

Partnercontent

Als je net een nieuwe auto gekocht hebt, wil je ongetwijfeld niet te lang wachten om deze te verzekeren. Hoe langer je wacht, des te langer het duurt voordat je met het voertuig de openbare weg op mag. Daarom sluiten veel mensen direct na aankoop een autoverzekering af. Bij het afsluiten van zo’n verzekering moet je aangeven of je jouw auto particulier of zakelijk wilt verzekeren. Veel mensen kiezen lukraak een optie, zonder dat zij weten wat de verschillen zijn. Is dit voor jou ook een raadsel? Dan ben je hier aan het juist adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk wat de verschillen zijn tussen particuliere en zakelijke autoverzekeringen.

Je betaalt een hogere premie

Vergelijk je een particuliere en zakelijke verzekering auto met elkaar? Dan valt het je ongetwijfeld direct op dat er verschil zit in de hoogte van de premie. Dat klopt inderdaad, want de premie van een zakelijke autoverzekering is hoger dan die van een particuliere autoverzekering. Dit komt doordat een verzekeraar er vanuit gaat dat je met een bedrijfsauto meer kilometers rijdt dan met een auto voor particulier gebruik. Doordat je met een zakelijke auto meer op de weg bent, is de kans op schade groter. Een verzekeraar berekent dit risico door in de prijs van jouw autoverzekering. Dit maakt dat een zakelijke autoverzekering duurder is dan een particuliere verzekering.

Je geniet van een aantal extra’s

Omdat een zakelijke autoverzekering duurder is dan een particuliere, denk je mogelijk dat er sprake is van een uitgebreidere dekking. Helaas is dit niet het geval. De dekking is namelijk hetzelfde als bij een particuliere autoverzekering. Ook voor bedrijfsauto’s geldt dus dat je verplicht bent om ze in ieder geval te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt de kosten die je met jouw auto aanricht bij een ander. WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco hebben eveneens dezelfde dekking als bij een particuliere autoverzekering.

Sluit je een zakelijke autoverzekering af bij Interpolis? Dan profiteer je van een aantal extra’s. Zo zijn inzittenden bijvoorbeeld standaard verzekerd als je een zakelijke autoverzekering afsluit bij deze verzekeraar. Dit is niet alleen het geval bij WA + Volledig Casco, maar ook bij WA en WA + Beperkt Casco. Daarnaast ben je verzekerd van rechtsbijstand als je een zakelijke autoverzekering afsluit bij Interpolis. Hierdoor krijg je juridische hulp bij geschillen die direct te maken hebben met jouw bedrijfsauto. Hierbij kun je denken aan het verhalen van schade, maar ook aan geschillen rond reparatie, onderhoud of verkoop.

Wat is de beste verzekering voor jouw auto?

Wil je jouw bedrijfsauto verzekeren als particulier? Dan vraag jij jezelf ongetwijfeld af wat de beste autoverzekering is. Helaas is dit op voorhand niet te zeggen, want dit verschilt namelijk per persoon. Voor de één biedt een zakelijke autoverzekering uitkomst, terwijl de ander zijn of haar auto beter particulier kan verzekeren. Om te bepalen wat in jouw situatie de beste autoverzekering is, kijk je naar het gebruik van jouw zakelijk auto. Zet je de bedrijfsauto in voor goederenvervoer, koeriersdiensten of personenvervoer? Dan geniet een zakelijke autoverzekering de voorkeur.

Als je een bestelauto aanschaft en hiermee alleen van en naar jouw werk rijdt, is het niet nodig om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. In dat geval volstaat een particuliere autoverzekering namelijk. Dit is eveneens het geval als je op jaarbasis niet meer dan 5000 kilometer zakelijk rijdt in het voertuig. Een verzekeraar beschouwt dit namelijk als particulier gebruik. Door een particuliere autoverzekering af te sluiten in plaats van een zakelijke autoverzekering, kun je flink wat geld besparen.

advertentie
advertentie