Afbeelding
Photo by Marten Bjork on Unsplash

Start het schooljaar goed: zo scoor je de juiste laptop in Amstelveen

16 juli 2021 om 08:38 Partnercontent

Vroeger was het kiezen van nieuwe schriften, het zorgvuldig uitzoeken van een pennenzak en bijbehorende pennen een standaard uitje aan het einde van de zomervakantie. De één vond het geweldig, de ander verschrikkelijk. Toch had het iets: de geur van een nieuwe rugzak waar nog geen boterhammen in overnacht hadden. 

Tegenwoordig zijn die pennen iets minder belangrijk, en is de juiste laptop voor het aankomende schooljaar de aankoop die de zomervakantie beëindigd. 

Waar koop je in Amstelveen een nieuwe laptop?

Veel mensen vinden het voor de aanschaf van een (eerste) laptop fijn om hem in real life te zien. Zo kun je het toetsenbord voelen, voelen hoe zwaar hij is en het scherm bekijken. Je kunt in Amstelveen terecht bij Stevab Electronics, waar je ook de nodige accessoires kunt vinden. Koop je liever een tweedehands laptop? Dan kun je Used Products Amstelveen checken, en voor tweedehands of refurbished MacBooks ga je naar de Amac Apple Premium Reseller.

Zeker van je zaak en wil je een laptop voor een fijn prijsje scoren? Dan kun je ook online terecht bij Actuele Aanbiedingen.

Voordat de zoektocht begint...

Het is goed om te weten wat je nou eigenlijk zoekt. Hier zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een laptop voor school of studie - buiten het lijstje van vereisten van je school.

Gewicht

Het hele idee van een laptop is dat je geen loodzware stapel boeken hoeft mee te slepen naar school. Let daarom ook op het gewicht van een laptop en ga voor iets dat draagbaar is. MacBooks zijn kampioen lichtgewicht laptops, maar steeds meer merken komen ook met lichte modellen op de markt. 

Schermgrootte

De meeste scholieren gaan voor 13 of 14 inch. Dat is groot genoeg om op te werken, maar klein genoeg om in je tas te passen. 

Processor

Niks zo vervelend als de hele tijd achter hangen met je werk omdat je computer niet laadt of langzaam opstart. Het is dan ook een goed idee om te investeren in een laptop met een redelijke processor. Ga voor minimaal 4 GB aan werkgeheugen en een Intel Pentium of Core i3-processor is voldoende voor studenten. Kies daarnaast ook het liefst voor een SSD in plaats van een HDD.

Touchscreen of niet?

Toen een aantal jaar geleden laptops met touchscreen op de markt kwamen, was iedereen razend enthousiast. Toch zijn ze nog niet de standaard geworden, en dat heeft zo z’n redenen. Voor sommige mensen werken touchscreens nu eenmaal fijner, maar het doet vaak ook een beetje af aan de snelheid van een laptop of de scherpte van je beeld. Ga je voor een dergelijke laptop, laat je dan goed adviseren.

Extra tips

Wanneer je op zoek gaat naar laptop aanbiedingen, kijk dan ook naar accessoires. Een externe muis is geen overbodige luxe, zeker niet als je de nodige uren achter je laptop doorbrengt. Dit is beter voor je pols. Om ook thuis je laptop te gebruiken, raden we ook een laptopstandaard en extern toetsenbord aan, zodat je je laptop op ooghoogte kunt gebruiken - dan zit je meteen een stuk rechter!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie