Afbeelding
Foto door form PxHere

Wat valt er allemaal onder een inboedelverzekering?

12 juli 2021 om 12:05 Partnercontent

In deze tijd is het een zegen om een eigen huis te hebben. Dat komt doordat de woningmarkt totaal niet gunstig is voor mensen die op zoek zijn naar een koopwoning. De prijzen van woningen zijn erg hoog en dit is vooral vervelend voor starters. Als het je is gelukt om je eigen woning te kopen, is het van belang om deze goed te verzekeren. Zo is het bijvoorbeeld slim om een inboedelverzekering af te sluiten. 

Een inboedelverzekering afsluiten

Het is verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Dat komt doordat je er door het afsluiten van een inboedelverzekering voor kunt zorgen dat je niet voor alle kosten opdraait wanneer er bijvoorbeeld bij je wordt ingebroken. Naast de inboedelverzekering zijn er verschillende andere verzekeringen die geschikt zijn voor mensen met een eigen woning. Zo kan het voor sommige mensen erg handig zijn om een complete woonverzekering af te sluiten in plaats van enkel een inboedelverzekering. Een woonverzekering is een combinatie van een inboedelverzekering, een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee worden dus meer kosten gedekt dan enkel die van je inboedel. 

Wat wordt er gedekt door een inboedelverzekering?

Als je een inboedelverzekering af wilt sluiten, is het van belang om goed op de hoogte te zijn van wat er precies wordt gedekt door deze verzekering. Er zijn namelijk veel mensen die niet goed weten welke spullen er wel onder de inboedel van je woning vallen en welke niet. De inboedel is een verzamelnaam voor alle spullen die niet aan je huis vast zitten. Dit betekent dus dat alle meubels en andere spullen die in het huis staan bij de inboedel horen. Echter, houd er dus rekening mee dat het huis zelf niet verzekerd is wanneer je enkel een inboedelverzekering hebt afgesloten. Deze verzekering zal dus vooral nuttig zijn wanneer er wordt ingebroken of wanneer er lekkage ontstaat.

Is een inboedelverzekering nuttig bij brand?

Sommige mensen sluiten een inboedelverzekering af zodat hun woning verzekerd is wanneer er brand uitbreekt. Toch is het voor deze mensen wel van belang om zich te realiseren dat het huis zelf niet onder de inboedelverzekering valt. Het is daarom aan te raden om ook een opstalverzekering af te sluiten. Wanneer je zowel een opstalverzekering als een inboedelverzekering hebt, krijg je alle schade die is ontstaan door een brand in je woning uitgekeerd van je verzekeringsmaatschappij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie