Afbeelding
Foto door form PxHere

Pizzeria starten? Deze apparatuur heb je nodig

6 juli 2021 om 16:00 Partnercontent

Denk je er over om een pizzeria starten in Amstelveen? Dan komt er veel op je af. Naast een ondernemingsplan, vergunningen en een pand heb je kwalitatieve horeca apparatuur nodig. Want de lekkerste pizza’s vragen om het beste materiaal.

De basis: pizza oven

De basis van een pizzeria is natuurlijk pizza. En zonder goede pizza oven gaat er geen pizza de deur uit. Het spreekt voor zich dat je een professionele pizza oven hebt. Maar hoe kies je die? Belangrijk is om een pizza oven met voldoende capaciteit te kiezen. Kies in ieder geval voor een oven met meerdere kamers. Hierdoor kun je meerdere pizza’s tegelijk afbakken. Hoeveel kamers je nodig hebt, is afhankelijk van de verwachte capaciteit. Komen de bestellingen continu binnen omdat je een afhaal- of bezorgconcept hebt? Dat biedt een lopende band oven uitkomst. Voor de echte authentieke smaakbeleving is een steenoven de juiste keuze. Deze ovens kunnen veel hogere temperaturen bereiken voor een perfect knapperige korst.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voor er ook maar één pizza de oven in gaat, heb je deeg nodig. Dat kun je met de hand of machinaal maken. Handige hulpmiddelen zijn o.a. een deegkneder, een pizzapletter en een deegroller machine. Deze apparaten maken het je makkelijk waardoor je snel de perfecte pizzabodems maakt. Ideaal voor als minuten lang kneden niet aan jou besteed is. Het voordeel van deze machines is de constante kwaliteit en snelheid waarmee ze pizzabodems maken.

Met alleen een pizzabodem heb je nog geen pizza. Het beleggen van de pizza met allerlei lekkere toppings is misschien wel de belangrijkste stap. Met een pizzawerkbank wordt dat een stuk makkelijker. Verse ingrediënten zijn in de koelladen direct bij de hand en het werkblad geeft voldoende werkruimte om pizza’s te beleggen. Een must in iedere pizzeria!

Keep it cool

Net zo belangrijk is betrouwbare vries- en koelapparatuur. Voor de beste voedselveiligheid bewaar je verse ingrediënten goed gekoeld. Dat zorgt bovendien voor een betere houdbaarheid en betere smaakkwaliteit. In veel gevallen is een grote koelkast voldoende. Heb je meer koelruimte nodig? Dan biedt een koelcel uitkomst. Modulaire cellen zijn vrij eenvoudig te monteren en kunnen in vrijwel iedere ruimte geplaatst worden. De afmetingen zijn naar wens te kiezen. Zo is de koeling optimaal op jouw pizzeria afgestemd.

En verder..

Met alleen kwalitatieve apparatuur heb je nog geen pizzeria. Het is belangrijk om jouw concept eerst goed uit te werken. Ga je voor een afhaal- en bezorgconcept of wil je een pizzeria in restaurantvorm opstarten? Dat is van invloed op het pand en de apparatuur die je nodig hebt. Verdiep je vervolgens in de benodigde vergunningen, een geschikt pand en werk de menukaart uit. Pizza’s kun je vrijwel overal eten. Hoe ga jij je met jouw pizzeria onderscheiden? Zorg dat je iets unieks te bieden hebben waar gasten voor willen terugkomen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie