Afbeelding
Afbeelding van Eivind Pedersen via Pixabay

Crypto steeds populairder

Partnercontent

Cryptomunten zijn gestegen in populariteit, maar hoe komt dat?
Cryptomunten worden steeds populairder. Zo is de Bitcoin alweer aan haar vierde hype bezig. De hype die momenteel heerst, is tot stand gekomen via autofabrikant Tesla. Zij maakten begin dit jaar bekend dat zij voor 1,3 miljard euro aan Bitcoins hadden gekocht. Sinds dat moment breekt de Bitcoin record na record op de beurs. Echter waren cryptomunten al eerder bezig aan een opmars. Vele banken, verzekeraars en bedrijven kopen al sinds eind 2020 cryptomunten. Ook via PayPal kunnen gebruikers sinds vorig jaar Bitcoins kopen en verkopen. Maar waarom kopen mensen eigenlijk cryptomunten en is beleggen in cryptomunten aan te raden?

Beschermen van je vermogen
De populariteit van cryptomunten heeft alles te maken met de huidige financiële situatie. Zo zijn de spaarrentes voor vermogenden op dit moment negatief. Wil je een groter bedrag op de bank zetten, dan moet je hiervoor betalen. Ook vinden sommigen het geen positieve ontwikkeling dat de centrale banken veel geld bijdrukken. Het is dan ook een stukje vermogensbescherming. Zo zijn ETH Coins ook razend populair op dit moment. En wat handig is, is dat je via de ETH Koers de actuele waarde van je ETH Coins kunt inzien. Wil je toch liever in de meest populaire cryptomunt beleggen? Dan kun je ook BTC kopen. Naar verwachting zal de Bitcoin nog geruime tijd populair blijven.

Niet zonder risico’s
Beleggen in cryptomunten wordt door de Nederlandsche Bank als vrij risicovol gezien, omdat er geen marktregulering en consumentenbescherming is. Dat heeft ermee van doen dat cryptomunten niet als geld worden gezien en ook niet onder de wetgeving vallen die consumentenbescherming en marktregulering biedt.

Waarom toch beleggen in cryptomunten?
Beleggen in cryptomunten is dus niet zonder risico’s, maar het is het zeker waard om toch te beleggen in cryptomunten zoals Bitcoin. Cryptomunten zullen met de tijd steeds meer aan populariteit winnen en met de huidige financiële situatie kan het zeker geen kwaad om te investeren in Bitcoins of ETH Coins. Naar verwachting blijft de rente bij banken minimaal en zal deze zelfs negatief worden. Dit betekent dat je steeds meer zal gaan betalen voor het geld wat je op de bank zet. Kies jij net als vele anderen ook voor cryptomunten? Ga dan meteen aan de slag en doe onderzoek naar de verschillende cryptomunten die er zijn. Je zal ongetwijfeld geen spijt krijgen van het beleggen in cryptomunten

advertentie
advertentie