Afbeelding
Nieuwe telefoon

Hier moet je op letten wanneer je een nieuwe telefoon koopt

28 juni 2021 om 13:00 Partnercontent

Nieuwe telefoon op het oog? Voordat je je laat verleiden door reclames, is het goed om weer even realistisch te kijken naar specificaties en reviews. Hier zijn een aantal punten waar je sowieso op moet letten bij het kiezen van een nieuwe telefoon.

Geheugen

Natuurlijk kan er van alles in de cloud worden opgeslagen, maar je wilt alsnog een telefoon kiezen die genoeg geheugen heeft voor al je apps. Kies het liever te ruim dan te krap – niks vervelender dan een telefoon die steeds vastloopt.

Pro tip: voorkomen is beter dan genezen

Zorg ervoor dat je al een telefoonhoesje hebt voordat je de telefoon in huis krijgt. Zo voorkom je dat je in die halve dag zonder hoesje je telefoon beschadigt – wat extra zuur is als je juist onderweg was om een hoesje te gaan kopen. Weet je al dat je een Galaxy A52 gaat krijgen? Begin dan alvast met de voorpret en neem de tijd om het mooiste Samsung Galaxy A52 hoesje uit te zoeken – zeker omdat je dan al weet dat het perfect gaat passen.

Batterijduur

Een telefoon kan nog zo mooi zijn, als de batterij slecht is, ga je er geen plezier aan beleven. Voorkom dat je telkens een powerbank moet rondzeulen of dat je continu op stopcontactenjacht moet gaan, en kies voor een telefoon die een aanzienlijk betere batterijprestatie heeft dan je huidige.

Schermkwaliteit

Tegenwoordig zijn alle telefoons wel voorzien van een fatsoenlijk scherm, maar als jij je telefoon regelmatig gebruikt om even snel een Netflixje te pakken in je pauze, zul je willen gaan voor een smartphone met een goed scherm.

Formaat

Size does matter! Wie met de iPhones meegroeit, weet dat als geen ander. De een heeft kleine handen, de ander kan makkelijk met die duim naar de overkant van het scherm. Wanneer je je telefoon online bestelt, kan het lastig zijn om een goed beeld te krijgen van hoe groot die nou echt is. Ja, die maten staan er wel bij, maar weet jij nou echt wat een inch is en hoe dat in je handen voelt? Een handig trucje dat je kunt gebruiken is een website als Phone Arena, waar je telefoons in real size kunt vergelijken. Kies je huidige telefoon en vergelijk hem met het model dat je op het oog hebt, en je ziet in een oogopslag of dit gaat werken of niet.

Camera

Een van de eerste dingen die de meeste mensen doen wanneer ze met een nieuwe telefoon spelen? De camera openen. Hou jij van scherpe selfies of artistieke foto’s on the go? Investeer dan zeker in een telefoon met een goede camera.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie