Afbeelding
Foto door form PxHere

Wanneer is een overbruggingshypotheek interessant?

29 juni 2020 om 12:00 Partnercontent

Overweeg je een nieuwe woning in Amstelveen te kopen? Vind je het lastig om een koper te vinden voor je bestaande woning? Een overbruggingshypotheek kan de oplossing voor je zijn. In dit artikel beantwoorden we de vraag; wat is een overbruggingshypotheek? Wanneer is deze hypotheek het overwegen waard? Hoe zit het met het afsluiten van dit type lening? Enzovoorts. Het is sterk aan te raden om onafhankelijk advies in te winnen bij een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur kan samen met jou kijken wat er mogelijk is in je huidige financiële situatie.  

Definitie van een overbruggingshypotheek

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, overbrugt een overbruggingshypotheek de periode tussen het kopen van een nieuw huis en het verkopen van je oude huis. Een groot voordeel aan dit type hypotheek, is dat de hypotheek aflossingsvrij is. Dat wil zeggen dat je voor een overbruggingshypotheek enkel rente betaalt. Op het moment dat de oude woning verkocht is, kun je deze hypotheek in één keer aflossen. Een ander voordeel van een overbruggingshypotheek is dat deze niet wordt meegenomen bij de berekening van je maximale hypotheek voor de nieuwe woning.  

Overbruggingshypotheek aanvragen bij de hypotheekverstrekker

Bij het aanvragen van een overbruggingshypotheek spelen een aantal factoren een belangrijke rol. Zo wordt allereerst gekeken welk bedrag je nodig hebt om de nieuwe woning te kunnen bekostigen. Hierbij wordt een eventuele overwaarde op je oude woning meegenomen. Dit is voordelig, omdat het je maandlasten minder hard zal laten stijgen. De hoogte van je overbruggingshypotheek valt immers lager uit. Zoals reeds beschreven werd, wordt de overbruggingshypotheek op het moment van de verkoop van je oude woning direct afgelost. Het resterende bedrag wordt vervolgens omgezet in een hypotheek voor je nieuwe woning.  

Advies over een overbruggingshypotheek

Zeker wanneer er sprake is van een overwaarde op je oude huis, is een overbruggingshypotheek het overwegen waard. Je doet er echter verstandig aan om je voorafgaand aan het bieden op een nieuwe woning in Amstelveen te laten adviseren. Is een overbruggingshypotheek voor jou interessant? Binnen welke periode moet de woning verkocht zijn? Hoe zit het met de aflossing van deze hypotheek, kan dit boetevrij? Pas wanneer je helder voor ogen hebt hoe een overbruggingshypotheek werkt en wat dit betekent voor je financiële situatie, is het slim om op je droomhuis in Amstelveen te bieden. Er zijn verschillende (online) partijen die je van advies kunnen voorzien. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie