De nieuwe JOGG-regisseur Babiche Roof met haar collega-regissuer Sven Kuit.
De nieuwe JOGG-regisseur Babiche Roof met haar collega-regissuer Sven Kuit.

Babiche Roof van start als tweede regisseur voor gezonde jeugd in Amstelveen

18 november 2023 om 11:00 Overig

AMSTELVEEN Met de komst van Babiche Roof heeft AmstelveenSport naast Sven Kuit een tweede JOGG-regisseur. JOGG staat daarbij voor ‘Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst’. Amstelveen is sinds dit najaar een JOGG-gemeente en heeft tot doel om een gezondere leefomgeving voor jongeren te creëren. AmstelveenSport richt zich daarbij op kinderen van 0 tot 12 jaar. Ze worden  aan de hand van vijf basisprincipes meegenomen naar een gezondere manier van leven: gezond eten, meer water drinken, meer bewegen, mediawijsheid en een gezond gewicht. 

De JOGG-regisseurs vervullen een verbindende functie tussen de betrokken partijen als basisonderwijs, kinderopvangorganisaties en zorg- en welzijnsinstellingen. Samen wordt gekeken waar een kind behoefte aan heeft en welke organisatie daar het best bij kan helpen.

VOORMALIG EREDIVISIE VOETBALSTER

Babiche Roof levert vanaf nu een bijdrage aan het structureel gezonder maken van de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien in Amstelveen. Een rol die haar op het lijf geschreven is als leefstijlcoach en voormalig eredivisie voetbalster. “Ik wil graag mijn kennis en ervaring over een gezonde leefstijl inzetten voor kinderen, dat begint al bij kleine dingen als het drinken van water en gezonde broodtrommel mee naar school. Ik ben blij dat ik deze kans binnen AmstelveenSport krijg om een bijdrage te leveren aan de jeugd in Amstelveen”, aldus Babiche Roof.

VEELOMVATTEND PROJECT

Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport, geeft aan dat de versterking van Babiche meer dan welkom is. “JOGG is veelomvattend project met veel verschillende werkzaamheden van verbinder tot uitvoerder. Met Babiche halen we een meer dan ervaren kracht binnen met een (top)sport mentaliteit. Zo kunnen we meer kinderen bereiken en nog grotere stappen zetten als JOGG-gemeente.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie