Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) is op 23 november te gast in Alzheimer Café Amstelveen.
Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) is op 23 november te gast in Alzheimer Café Amstelveen. Gemeente Amstelveen

Gesprek met wethouder in Alzheimer Café over dementievriendelijke gemeente

12 november 2023 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Het thema ‘Dementievriendelijke gemeente’ staat donderdagavond 23 november centraal tijdens het maandelijkse Alzheimer Café in Amstelveen. Gespreksleider Job van Amerongen gaat hierover in gesprek met de wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn). 

Vroeg of laat krijgen steeds meer mensen met dementie te maken. Daarom is het volgens Alzhemier Nederland van belang dat de politiek zowel op landelijk niveau als in de gemeente nu de juiste keuzes maken zodat patiënten en mantelzorgers meer ondersteuning krijgen. Dit onder het motto: ‘Op weg naar een dementievriendelijkere samenleving’.

Amstelveen profileert zich als een ‘dementievriendelijke’ gemeente. Wat dit betekent, komt aan bod in het Alzheimercafé. Vrage die de revue zullen passeren zijn: Wat merken de mensen met dementie en de mantelzorgers hiervan? Welke stappen zijn genomen om mantelzorgers beter te ondersteunen? Aan welke plannen werkt men nu? Wat doet Amstelveen er aan om te zorgen dat er betaalbare huisvesting is voor mensen die in de dementiezorg in Amstelveen werken of willen komen werken? En hoe zorgt de gemeente ervoor dat mensen niet in de crisisopvang terecht komen? Hoe houdt de gemeente de samenleving toegankelijk voor de groep eenzame mensen met dementie?

Er is ook ruim gelegenheid voor bezoekers om zelf vragen te stellen, ervaringen te delen en te brainstormen over mogelijke oplossingsrichtingen. Mensen met dementie, mantelzorgers en professionals in de zorg zijn van harte welkom op deze gratis toegankelijke avond. 

Het Alzheimer Café vindt plaats in wijkcentrum Middenhof aan Dr. Willem Dreesweg 155 in Amstelveen. Het programma begint om 19.30 uur, maar bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom voor een kop koffie of thee.

voor meer informatie: alzheimer-nederland.nl/regios/amstelland-en-meerlanden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie