Afbeelding
Stockafbeelding

Cursus Creatief Leven van start in Amstelveen

18 september 2023 om 14:20 Overig Deel je nieuws

Eenzaamheid is een gevoel dat iedereen wel kent. Maar wat als het heel vaak voorkomt, en lang duurt? Dan weet je misschien niet hoe je dit oplost of wat je eraan kunt doen.

Eenzaamheid doorbreken
Wil je ontdekken hoe je eenzaamheid kan doorbreken op een manier die bij jou past? In oktober 2023 start de cursus Creatief Leven in Amstelveen. De cursus is mogelijk gemaakt door Better Together Amstelveen en is voor iedereen vanaf 18 jaar die te maken heeft met eenzaamheid en hieraan iets wil doen.

“Van de volwassen bevolking voelt bijna de helft zich eenzaam” – bron Ministerie van Volksgezondheid

Een praktijkgerichte cursus 

Het is geen praat- of therapiegroep, maar een praktijkgerichte training. De cursus Creatief Leven leert je hoe je (weer) andere mensen leert kennen die bij jou passen, en waar je die kunt vinden.

Doel van de cursus is:   het verminderen en hanteren van eenzaamheid. De cursus brengt je in de eerste plaats in contact met jezelf, met je eigen wensen en mogelijkheden, waardoor je zelfbeeld positiever wordt. Je leert nieuwe relaties aan te gaan, bestaande relaties te onderhouden en hoe om te gaan met het verlies van contacten.

We helpen je bij het maken van een plan dat precies past bij jouw leven op dit moment. Na deze cursus hoef je minder bang te zijn voor eenzaamheid. Er wordt onder andere gewerkt aan het bouwen van een positief zelfbeeld, het vergroten van zelfvertrouwen en het maken van een concreet plan voor de toekomst.

“Eenzaamheid komt veel vaker voor dan we denken en hier kunnen we iets aan doen. En als je er zelf last van hebt, hier kun je zelf iets aan doen. We zijn heel positief dat deze cursus er is in Amstelveen en hopen dat iedereen die deze cursus kan gebruiken ons weet te vinden en zich aanmeldt.” vertelt Caron Honold, Wijkcoach.

De landelijk erkende cursus Creatief Leven is ontwikkeld door Jeannette Rijks, pionier en expert in de aanpak van eenzaamheid. 

Cursusdagen
De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en is inclusief lunch.


Dinsdag 10 oktober 2-23
Dinsdag 17 oktober 2023
Dinsdag 24 oktober 2023
Dinsdag 31 oktober 2023
Dinsdag 7 november 2023
Dinsadg 14 november 2023
Dinsdag 21 november 2023
Dinsdag 28 november 2023

Tijd: van 10.00 uur tot 12.30 uur (aansluitend lunch) 

Locatie:  MOC, Lindenlaan 75  in Amstelveen

Inschrijfgeld: € 20, incl. lunch & werkboek

Maximaal aantal deelnemers:   12
Trainer: Annet Gijsman specialist eenzaamheid

Aanmelden en meer info
Voor aanmelden en meer info: ga naar https://www.participe-amstelland.nu/cursus-creatief-leven-van-start-in-amstelveen Of neem contact op met Caron Honold via c.honold@participe.nu, telefoonnummer 06 - 23 53 73 89  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie