Bert Wagendorp.
Bert Wagendorp. Foto: Marcel Krijgsman

Bert Wagendorp te gast in eerste Literair Café na zomerstop

26 augustus 2023 om 13:00 Overig

AMSTELVEEN Bert Wagendorp is op donderdagavond 7 september te gast bij het eerste Literair Café 102 na zomerstop. Ada Ruiter van boekhandel Libris Venstra en Anton Furnée van Bibliotheek Amstelland gaan met hem in gesprek.

Bert Wagendorp is schrijver, essayist en columnist. Hij schrijft al sinds jaar en dag voor de Volkskrant. Van hem verscheen in 1995 de novelle ‘De Proloog’, in 2005 de verhalenbundel ‘De dubbele schaar’, in 2014 ‘Het jongensparadijs’ (een bundel verhalen, beschouwingen en essays) en in 2016 ‘Een zaterdagmiddag’. Zijn roman ‘Ventoux’uit 2013 groeide uit tot een moderne klassieker en werd in verschillende talen vertaald.  

In 2022 verscheen ‘Phoenix. De memoires van Abel Sikkink’. Het is een zinderende roman over landverhuizers, diepe vriendschap, het noodlot en de tragische gebeurtenissen in het Amerika van de tweede helft van de negentiende eeuw. Dit jaar verscheen het tweede deel van deze (op waargebeurde feiten gebaseerde) trilogie: ‘Kalle. De memoires van Abel Sikkink’.

Literair Cafë 102 vindt op donderdag 7 september van 19.30 tot 21:00 uur plaats in de bibliotheek aan Stadsplein 102. De toegang voor bibliotheekleden bedraagt 5 euro en voor niet-leden 7,50 euro.  Kaartverkoop via amstelland.op-shop.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie