Gemeente Amstelveen gaat extra afvalcontainers plaatsen, onder meer voor papier en karton.
Gemeente Amstelveen gaat extra afvalcontainers plaatsen, onder meer voor papier en karton. Gemeente Amstelveen

Amstelveen breidt aantal afvalcontainers flink uit

30 mei 2023 om 10:55 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen gaat het aantal afvalcontainers flink uitbreiden. Zo wordt het nog makkelijker om afval gescheiden in te zamelen. Het gaat om 21 ondergrondse containers voor papier en karton, glas en textiel en 23 bovengrondse GFE-containers voor groente, fruit en etensresten. De gemeente vindt het gescheiden inleveren en inzamelen van afval heel belangrijk, omdat goed gescheiden afval hergebruikt ka worden en dat is goed voor het milieu.

De extra GFE-containers worden vanaf maandag 5 juni geplaatst naast appartementencomplexen en zijn uitsluitend bedoeld voor bewoners van hoogbouw. De nieuwe containers voor papier, glas en textiel krijgen medio juli een plek in Amstelveen. 

Samen met omwonenden is er in 2022 een plan gemaakt om in totaal 5 papiercontainers, 6 glascontainers en 10 textielcontainers te plaatsen. Tegelijkertijd is gekeken of er containers zijn die heel weinig worden gebruikt. Dit bleek het geval en daarom worden vijf containers omgebouwd naar een textielcontainer. 

Direct omwonenden van de nieuwe containers ontvangen een brief over de plek waar de containers komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie