Peter Heerschop en Viggo Waas.
Peter Heerschop en Viggo Waas. Foto: Jantje Geldof

Literair Café Amstelveen: Peter Heerschop en Viggo Waas over ‘Infarct’

4 mei 2023 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN Auteurs en cabaretiers Peter Heerschop en Viggo Waas zijn zaterdagochtend 20 mei te gast tijdens een exclusieve editie van Literair Café 102 in Amstelveen. De mannen vertellen over hun nieuwste boek: ‘Infarct’.

Op 29 maart 2021 gaat cabaretier en acteur Viggo Waas nog even sporten. Maar opeens kan hij zijn lichaam niet meer overeind houden en begint hij onverklaarbaar te schokken. Gelukkig is zijn trainer Cally erbij en wordt hij in recordtijd naar het VU medisch centrum gebracht. Daar wordt duidelijk dat hij een ernstig herseninfarct heeft gehad. Na enkele zenuwslopende uren blijkt dat hij het infarct wonderwel heeft overleefd. 

‘Infarct’ is het verslag van de maanden die volgen, geschreven door Viggo en zijn beste vriend Peter Heerschop. In openhartige, soms verdrietige maar ook geestige verhalen beschrijft Viggo zijn weg terug naar ‘zichzelf worden’. Peter vertelt hoe hij zijn vriend ziet werken en vechten, en deelt ook zijn eigen worsteling tijdens dit proces. Kun je nog terug naar wie je was – of moet je worden wie je nu bent? Dat is voor beiden de vraag.

Bezoekers van het Literair Café kunnen  vragen aan de auteurs stelen over hun  boek. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de Hersenstichting.

Literair Café 102 vindt zaterdag 20 mei van 11.00 tot 12.00 uur plaats in Bibliotheek Stadsplein in Amstelveen. Toegang 5 euro voor leden van de bibliotheek en 7,50 euro voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar via debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie