Een eerdere editie van het herdenkingsconcert in de Augustinuskerk.
Een eerdere editie van het herdenkingsconcert in de Augustinuskerk. Aangeleverd

Herdenkingsconcert op 4 mei in Augustinuskerk

28 april 2023 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN Latijns Parochiekoor Cantemus Dominu houdt op donderdag 4 mei het 4 mei herdenkingsconcert in de St. Augustinuskerk. De kerk staat op de hoek Kalfjeslaan/Amstelveenseweg. Het thema van het concert is: ‘Dat doe je gewoon’ - Mensen in oorlogstijd’. Klassieke koormuziek afgewisseld met gesproken teksten; verhalen die gaan over moed en medemenselijkheid, over keuzes van gewone mensen in oorlogstijd. 

Het  koor voert het ‘Requiem’ van Fauré, ‘Abide with me’ van W. Monk, ‘Hear my prayer’ van F. Mendelssohn-Bartholdy uit. Medewerking verlenen Merel van Geest (sopraan), Tim Maas (bariton), Tony Rous (viool) en Chris Bossano (orgel). Het geheel staat onder leiding van Frank de Ruyter.

Leerlingen van het Keizer Karel College lezen de verbindende teksten voor en leerlingen van de Sint Jozefschool hebben voor dit concert tien schildering gemaakt als impressie bij de verhalen. 

De Augustinuskerk wordt vanaf 19.30 uur opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven stil te staan bij de oorlogsslachtoffers die op 4 mei worden herdacht. De Nationale Herdenking op de Dam kan op een groot scherm in de kerk worden gevolgd. 

Het concert start om 20.45 uur en duurt tot 21.45 uur. De toegang bedraagt 10 euro, inclusief programmaboekje en herdenkingskaars. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk en te reserveren via4meiherdenkingsconcert@gmail.com

Na afloop van het concert wordt gecollecteerd voor ‘Mee-eten op afstand’, boodschappen voor mensen met een beperkt inkomen; een van de activiteiten van Caritas Amstelland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie