Afbeelding
Politie.nl

Extra politie-aandacht voor omgeving De Braak na aanrandingen

20 april 2023 om 16:52 Overig

AMSTELVEEN De politie besteedt momenteel extra aandacht aan heempark De Braak en de velden van de tennisverenigingen Tenista en Aemstelburgh en omgeving om nieuwe aanrandingsincidenten daar te voorkomen. Dat antwoordde burgemeester Tjapko Poppens woensdagavond in de gemeenteraad op vragen hierover van VVD-raadslid Janneke Leegstra. 

Zij kaartte twee recente aanrandingen aan in de genoemde omgeving. Op 14 maart werd een vrouw aangerand door een man terwijl zij op klaarlichte dag in park De Braak wandelde. Op 15 april verspreidden de verenigingen Tenista en Aemstelburgh het bericht onder hun  leden dat de avond ervoor drie jonge vrouwen bij de Amsterdamseweg zijn lastig gevallen door een man, die een van hen in de bosjes probeerde te trekken. “Voor die vrouwen moet dit een vreselijke ervaring zijn geweest,” aldus Leegstra. Zij wilde graag weten wat de gemeente eraan doet om dit soort incidenten tegen te gaan.

Burgemeester Tjapko Poppens zei dat de incidenten grote impact hadden op de buurt. “Mensen zijn bevreesd om nu in die parken te lopen, zelfs overdag,” zei hij. “Er is een verdachte aangehouden door de politie. Die maakte een verwarde indruk. Er loopt nu een strafrechtelijk onderzoek naar beide incidenten. Momenteel geeft de politie extra aandacht aan dit gebied. Verder bespreek ik met de politie extra maatregelen voor hoe wij dergelijke incidenten verder kunnen voorkomen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie