Een cultureel wijkfeestje dat georganiseerd werd met steun van het project KickASS.
Een cultureel wijkfeestje dat georganiseerd werd met steun van het project KickASS. Aangeleverd

Speeddates in wijkcentra voor ideeën voor culturele activiteiten

18 april 2023 om 14:54 Overig

AMSTELVEEN Voor het project KickASS zijn nieuwe ‘speeddates’ gepland in mei. Wie een leuk idee heeft voor een culturele activiteit in de wijk, maar niet over de middelen beschikt om dit uit te voeren, kan zich inschrijven voor een Amstelveen Subsidie Speeddate (ASS) op 1 mei in wijkcentrum Alleman of op 15 mei in wijkcentrum De Bolder.  

Wie een goed idee heeft voor een culturele activiteit in de wijk, kan een aanvraag indienen via het online formulier op https://platform-c.nu/kickass/. Het panel van KickASS neemt vervolgens contact op en stelt een precieze tijd vast voor de speeddate. 

MONDELINGE TOELICHTING 

Tijdens de speeddate in het wijkcentrum heeft de aanvrager 10 minuten om een mondelinge toelichting te geven en 20 minuten om vragen van het panel te beantwoorden. Binnen enkele dagen krijgt de aanvrager bericht of het idee in aanmerking komt. Is dit niet het geval, dan krijgt de aanvrager bij een volgende ronde nog een kans om een verbeterde versie te presenteren. 

VERRIJKING CULTUREEL LEVEN

Ideeën die in aanmerking komen voor financiële ondersteuning, moeten zorgen voor een verrijking van het lokale culturele leven. Het kan bijvoorbeeld gaan om een buurtpicknick met muziek, een wijkfeest met straattheater, een Caribische drumband, een korte film, een flashmob, een breakdance battle, een serie samba-dansavonden in het wijkcentrum of een graffiti-marathon. De KickASS-ronde van vorig jaar heeft prachtige ideeën opgeleverd, waaronder de foto-expositie ‘Parels van Amstelveen’ van Charlotte Brand.  

Ideeën die door het panel van KickASS zijn goedgekeurd en worden uitgevoerd, komen in aanmerking voor een eenmalige subsidie van minimaal 1.000 en maximaal 2.500 euro. Dit geldt voor kunst- en cultuuractiviteiten in de vrije tijd die nog moeten plaatsvinden en voor amateur- of semiprofessionele activiteiten in Amstelveen. Overige voorwaarden zijn bij de aanvraag te vinden. De projecten moeten voor eind november 2023 uitgevoerd zijn. 

STEUN LOKALE INITIATIEVEN

KickASS is in april ’22 van start gegaan met het doel om meer culturele activiteiten in de Amstelveense wijken te organiseren vanuit de behoefte van de bewoners. Lokale initiatieven worden aangemoedigd en in de gehele uitvoering ondersteund, zonder ingewikkelde en tijdrovende procedures. 

Het is een laagdrempelige manier om initiatieven te financieren en te faciliteren, waarbij de aanvrager geen ervaring hoeft te hebben met het schrijven van subsidieaanvragen of het opstellen van projectbegrotingen. Het idee kan kort en krachtig worden toegelicht in het Nederlands of Engels. De uitslag volgt gegarandeerd binnen enkele dagen. 

KickASS is een initiatief van Platform C-cultuurcoach Luc Upson in samenwerking met welzijnsorganisatie Participe Amstelland en de wijkcoaches, en wordt gefinancierd door de gemeente Amstelveen en Amstelidee.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie