Jazz in het Dorp in 2019.
Jazz in het Dorp in 2019. Naomi Heidinga

Gemeente Amstelveen steunt doorstart van Jazz in het Dorp

14 december 2022 om 12:45 Overig

AMSTELVEEN Het college van B en W heeft besloten om de doorstart van Jazz in het Dorp te ondersteunen. In 2021 kondigde de organisatie van Jazz in het Dorp aan na 7 jaar te stoppen. Het festival werd te groot om met een kleine vrijwillige organisatie te organiseren en versterking was niet te vinden. Ook werden de financiële risico’s (als buitenfestival is het gratis festival afhankelijk van het weer) te groot. De gemeente maakt nu extra geld vrij om deze financiële risico’s beter af te kunnen dekken en om verder te kunnen professionaliseren.

Het college wil het evenement waar duizenden inwoners altijd met veel plezier naartoe gingen, behouden voor Amstelveen. Het is een gratis toegankelijk evenement dat volgens B en W heel goed bij Amstelveen past. Daarom gaat de gemeente samen met de lokale horeca de stichting Jazz in het Dorp steunen. Binnenkort tekent het college een intentieovereenkomst met het organisatieteam en de horeca in het Oude Dorp. 

“Wij zijn ontzettend blij met de steun van de gemeente en de horeca,” zegt festivaldirecteur Sander Mager van stichting Jazz in het Dorp. “Nu kunnen we samen de schouders eronder zetten om weer een mooi festival te organiseren. Een belangrijke eerste stap is wel om ons kleine, vrijwillige organisatieteam uit te breiden. Daarvoor gaan we nu hard op zoek naar nieuw talent. Wie bij wil dragen aan de organisatie van het leukste festival van Amstelveen kan zich melden bij info@jazzinhetdorp.nl. En ook sponsoren – die onverminderd nodig blijven – nodigen we van harte uit om contact op te nemen”.  

Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) zegt in toelichting op de ondersteuning dat Jazz in het Dorp een gezellig evenement door en voor Amstelveners is, “Inwoners geven aan het een van de leukste evenementen in de stad te vinden. Op de eerste zondag na de zomervakantie is het bovendien een ideaal ontmoetingsmoment voor onze inwoners en muziekliefhebbers van buiten de stad.”

Volgens wethouder Herbert Raat (Cultuur) is Jazz in het Dorp is een mooie manier om mensen kennis te laten maken met cultuur en de culturele instellingen van Amstelveen. Verschillende culturele instellingen zoals P60, Museum Jan, Platform-C en de Muziekschool zullen ook weer betrokken worden. “Het evenement laat bovendien zien wat ondernemers in het Oude Dorp te bieden hebben, brengt de inwoners van Amstelveen samen en is voor iedereen gratis toegankelijk.”

Het college van B en W gaat Jazz in het Dorp drie jaar lang ondersteunen en hoopt zo dat het een plek blijft waar gemeente, instellingen, ondernemers en bewoners samenkomen. Wie op de hoogte wil blijven kan terecht op www.visitamstelveen.nl en www.jazzinhetdorp.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie