Wethouders Marijn van Ballegooijen en Floor Gordon tijdens hun bezoek aan het Hermann Wesselink College.
Wethouders Marijn van Ballegooijen en Floor Gordon tijdens hun bezoek aan het Hermann Wesselink College. Gemeente Amstelveen

Scholen in Amstelveen solidair met LHBTI op Paarse Vrijdag

9 december 2022 om 14:56 Overig

AMSTELVEEN Amstelveense scholen kleurden vrijdag gedeeltelijke paars. Diverse leerlingen en docenten zetten zich zo in voor LHBTI-acceptatie op hun school. Wethouders Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen bezochten het Hermann Wesselink College (HWC). “Het is echt belangrijk dat scholen hier zichtbaar aandacht aan besteden,” aldus Van Ballegooijen.

Hij wijst erop dat de middelbareschooltijd een spannende tijd in het leven van jongeren is. "Je ontwikkelt je en je ontdekt wie je bent. Hoe erg is het dat er jongeren zijn die in zo’n cruciale levensfase niet uit de kast durven komen of zichzelf durven te zijn,” stelt  Van Ballegooijen.

“Iedere jongere zou zich vrij moeten voelen om zichzelf te zijn," vult wethouder Gordon aan. "Dat Amstelveense scholen – en vooral de scholieren zelf – hier een statement maken is echt mooi om te zien.”

Naast het HWC besteden het Amstelveen College, het Keizer Karel college en Panta Rhei aandacht aan Paarse Vrijdag. De ‘paarse activiteiten’ beperken zich niet tot uiterlijk vertoon. Er zijn ook lesprogramma’s en informatie-stands.

Paarse Vrijdag is een actiedag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de tweede vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm.

Ook de politiek in Amstelveen schaarde zich op deze dag achter dit doel: 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie